Από τα 19 του χρόνια αγωνίζεται μακριά από την πατρίδα του, τη Ρουμανία. Ο Κρίστιαν Μάρικα, μετά το πέρασμά του από την Ουκρανία, όπου αγωνίστηκε με τα χρώματα της Σαχτάρ Ντόνετσκ, μετακόμισε για τη Γερμανία. Από το 2007 μέχρι το 2011 έπαιξε στη Στουτγάρδη και στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο με τη Σάλκε.

Το συμβόλαιο αυτό λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και, αν και οι άνθρωποι της Σάλκε επιθυμούν να το ανανεώσουν, κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο, όπως αποκαλύπτει ο Αθλητικός Διευθυντής της ομάδας, Χορστ Χελντ.

«Ο Μάρικα είναι ένας σημαντικός παίκτης της Σάλκε. Μπορεί φέτος να έχει σημειώσει μόνο 3 γκολ, δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και πρόθεσή μας είναι να το επεκτείνουμε. Αν και κάτι τέτοιο μοιάζει πολύ δύσκολο στην παρούσα φάση», τόνισε ο Χελντ.

Ο λόγος που δυσκολεύει η ανανέωση του συμβολαίου του Ρουμάνου επιθετικού είναι απλός. «Ο Μάρικα έχει στα χέρια του πρόταση από την Ίντερ. Μια πρόταση που είναι πολύ καλή, από αυτά που γνωρίζω. Συνεπώς, όσο και να θέλουμε να κρατήσουμε τον παίκτη, αυτό έχει πάψει να εξαρτάται από εμάς. Είναι, πια, εκείνος που αποφασίζει. Για αυτό είμαι λίγο απαισιόδοξος. Θεωρώ πως θα προτιμήσει την Ίντερ από τη Σάλκε», είπε χαρακτηριστικά ο Χορστ Χελντ.

Από την πλευρά των Ιταλών, πάντως, δεν επιβεβαιώνεται, ακόμα, η πληροφορία.

Πηγή: sport-fm.gr