Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιούρκας Σεϊταρίδης θα ηγηθεί της ομάδα στην προσπάθεια που θα κάνουν οι «πράσινοι» να πάρουν διπλό μέσα στο Καραϊσκάκη για την ιστορία και τον κόσμο της ομάδας.

Για μία από τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία του συλλόγου, την σημασία τω ντέρμπι αλλά και την προσπάθεια που θα κάνουν οι «πράσινοι» για διπλό στο Καραϊσκάκη μίλησε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην τηλεόραση της Nova:

-Για την κακή πορεία του Παναθηναϊκού την εφετινή σεζόν και τι δεν πήγε καλά στην προσπάθεια της ομάδας του στο πρωτάθλημα:

Τι δεν πήγε καλά… Γενικά πιστεύω ότι η ομάδα δεν λειτούργησε καλά. Είχε πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα, διοικητικά, οικονομικά. Όλα αυτά πιστεύω ότι κατά ένα ποσοστό επηρέασαν την απόδοση της ομάδας στο γήπεδο, αλλά από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι και εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε στα παιχνίδια. Άσχετα από τα προβλήματα που είχε ο σύλλογος, πιστεύω ότι μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερη βαθμολογική θέση φέτος.

-Για την μεγάλη βαθμολογική διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, κάτι που είναι αρνητικό ρεκόρ για τους Πράσινους:

Δεν πιστεύω ότι ήταν τόσο καλύτερος ο Ολυμπιακός από εμάς φέτος. Βέβαια η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και εμείς είμαστε σε μια θέση που στην αρχή της χρονιάς- παρόλα τα προβλήματα που είχαμε- ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι θα είμαστε. Αλλά δεν πιστεύω ότι η διαφορά είναι τόσο μεγάλη. Αν καθίσει κάποιος και δει τα παιχνίδια, με όλα τα προβλήματα που είχαμε φέτος και τις αναποδιές, αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί και συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε αρκετά εύκολα- και παρόλα τα προβλήματα- να είμαστε τρίτοι ή ακόμα και δεύτεροι. Εύκολα. Αυτό αν ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι. Δυστυχώς είμαστε εκεί που είμαστε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Έχουν σχεδόν χαθεί και οι ελπίδες για τα πλέι οφ, καθώς δεν είναι πια στο χέρι μας… Οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αναφορικά με την εφετινή σεζόν- και είναι ουσιαστικά και η τελευταία ευκαιρία να δώσουμε μια χαρά στον κόσμο του Παναθηναϊκού- είναι να κάνουμε ότι μπορούμε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Να πάμε να κερδίσουμε. Είναι το μόνο που έχει μείνει και περισσότερο για λόγους τιμής και για την φανέλα. Όχι για τους βαθμούς.

-Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να κερδίσει στο Κυριακάτικο ντέρμπι «αιωνίων»:

Μπορούμε να πάμε και να κερδίσουμε. Όπως ο Ολυμπιακός ήρθε στο Ολυμπιακό Στάδιο για να κερδίσει, έτσι και ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάει στο Καραϊσκάκη και να κερδίσει. Είναι και οι δύο πολύ μεγάλες ομάδες, είναι ένα ντέρμπι, είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι που περιμένει όλος ο κόσμος να δει στην Ελλάδα και πιστεύω ότι ανεξάρτητα από την κατάσταση που είναι και οι δύο ομάδες, είναι πάντα ένα ντέρμπι το παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Εμείς θα πάμε για να κερδίσουμε και πιστεύω ότι και ο Ολυμπιακός θα έχει άγχος, όχι μόνο εμείς. Η κάθε ομάδα για τους δικούς της λόγους.

-Για το αν χρειάζεται πάθος, θέληση ή η ικανότητα των ποδοσφαιριστών για να φύγει μια ομάδα νικήτρια από το ντέρμπι:

Όλα αυτά που είπες. Είναι και το πάθος, γιατί είναι ένα ντέρμπι και όλοι θέλουν να κερδίσουν, είναι η θέληση και ποιος θέλει πιο πολύ το παιχνίδι, είναι ο παράγοντας τύχη. Αν θυμάσαι, στο πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός πήρε μια ισοπαλία, που πιστεύω ότι δεν άξιζε και μπορείς να πεις ότι πήρε αυτή την ισοπαλία με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του. Κάναμε δύο λάθη, τα εκμεταλλεύτηκαν και σκόραραν δύο φορές, ενώ ήμασταν πολύ καλύτεροι. Πιστεύω ότι όλα παίζουν ρόλο σε ένα ντέρμπι.

-Για το αν υπάρχει άγχος στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι και αν μπορεί να βγει θετική ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο από τους Πράσινους μετά την άσχημη πορεία στο πρωτάθλημα:

Εξαρτάται πως το βλέπεις… Αν το δεις από αυτή την οπτική, μπορείς να πεις ότι στην τελική ότι δεν έχουμε κάτι να χάσουμε. Δεν έχουμε άγχος, γιατί δεν παίζεται το πρωτάθλημα σε αυτό το ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έχει άγχος να μας κερδίσει, για να δείξει ότι πήρε δίκαια το πρωτάθλημα. Οπότε πιστεύω ότι αν το δούμε έτσι, μπορούμε να πάμε χωρίς άγχος, θα παίζουμε σε ένα ωραίο γήπεδο, θα είναι σίγουρα γεμάτο. Η ατμόσφαιρα θα είναι καλή. Και όταν λέω καλή, εννοώ αν το γήπεδο γεμίσει και έρθουν για να υποστηρίξουν τον Ολυμπιακό και όχι να μπουν μέσα και να κυνηγούν ποδοσφαιριστές και όλα αυτά που γίνονται συνήθως, τα αίσχη. Γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οπότε πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλό παιχνίδι και θα είναι ευκαιρία για εμάς να παίξουμε σε ένα ευρωπαϊκό γήπεδο με καλή ατμόσφαιρα, με μια καλή ομάδα. Και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να έχουμε πάρα πολύ άγχος. Να πάμε να το απολαύσουμε, θα είναι ένα καλό παιχνίδι και θα τα δώσουμε όλα.

-Για την εικόνα που έχει διαμορφώσει για τον Ολυμπιακό:

O Ολυμπιακός είχε φέτος και καλές και κακές περιόδους. Αλλά αυτό το παιχνίδι είναι πάντα ξεχωριστό, ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα, έχει αρκετούς παίκτες με ποιότητα και μπορεί να σου κάνει τη ζημιά ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να χαλαρώσεις ένα λεπτό και να σου κάνει ζημιά. Είναι μια καλή ομάδα, όπως και ο Παναθηναϊκός και πιστεύω και ελπίζω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Πάντα στα αθλητικά πλαίσια.

-Για το κλίμα στα αποδυτήρια και αν έχουν ηρεμήσει οι Πράσινοι μετά την πρόσφατη αλλαγή προπονητή:

Λίγο έχουν ηρεμήσει τα πράγματα. Κάναμε και μια καλή εμφάνιση την περασμένη Κυριακή στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου ήμασταν άτυχοι και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα, πάντα επικρατεί μια μικρή ένταση. Όχι στα αποδυτήρια, αλλά γενικά στην ομάδα. Γιατί όπως προανέφερα, η ομάδα είχε φέτος πολλά προβλήματα και είναι λογικό πάντα να υπάρχει μια ένταση, μια ανησυχία, μια αβεβαιότητα. Αλλά γενικά όσον αφορά τα αποδυτήρια, το κλίμα είναι αρκετά καλό.

-Για το αν αντέχει ο Παναθηναϊκός χωρίς να αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις:

Όχι δεν πιστεύω ότι αντέχει. Γιατί η Ευρώπη είναι κάτι το ξεχωριστό, είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει στην Ευρώπη και κάθε οπαδού να βλέπει την ομάδα του να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δυστυχώς, αν δεν καταφέρουμε να μπούμε στα πλέι οφ και να παίξουμε στην Ευρώπη, θα είναι ένα πλήγμα και για εμάς τους ποδοσφαιριστές και για τον σύλλογο και για τον κόσμο μας.

-Για την αγωνιστική του «αναγέννηση» την εφετινή σεζόν και πως αισθάνεται σε προσωπικό επίπεδο:

Σε προσωπικό επίπεδο αισθάνομαι αρκετά καλά. Από το πουθενά, ξαφνικά έπαιξα όλα τα παιχνίδια, έκανα αρκετά καλές εμφανίσεις και κάτι πολύ σημαντικό που είναι για μένα μεγάλη τιμή και χαρά- όπως και για κάθε ποδοσφαιριστή- είναι να φοράω το περιβραχιόνιο αυτής της ομάδας. Πιστεύω ότι είναι χαρά μεγάλη και κάθε παίκτης θα ήθελε να φοράει το περιβραχιόνιο του Παναθηναϊκού. Θα μπορούσα να πω ότι θα ήταν πολύ καλή η επανεμφάνιση, αν συνδυαζόταν με μια καλή πορεία της ομάδας. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και ελπίζω να γίνει του χρόνου ή όποτε ξανασταθεί ο Παναθηναϊκός στα πόδια του. Γιατί αργά ή γρήγορα, ο Παναθηναϊκός θα ξαναβρεί τον παλιό, καλό του εαυτό, γιατί είναι μεγάλη ομάδα.

-Για το αν κάνει σκέψεις παραμονής στον Παναθηναϊκό, καθώς το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι:

Ναι, κάνω. Έχω μιλήσει και με τον πρόεδρο, είχαμε κάνει κάποιες επαφές. Από εκεί και πέρα του είπα ότι επειδή έχει αρκετά θέματα η ομάδα αυτόν τον καιρό, να τελειώσει πρώτα με το καλό το πρωτάθλημα και ύστερα να μιλήσουμε. Ο Παναθηναϊκός θα έχει τον πρώτο λόγο.

-Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του Παναθηναϊκού ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

Καταρχάς θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για όλη τη χρονιά. Το λέω κι εγώ και όλα τα παιδιά στην ομάδα. Έχουν δείξει αρκετή υπομονή φέτος, στάθηκαν στο πλευρό μας, κατάλαβαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και αν εξαιρέσεις κάποιες αποδοκιμασίες- οι οποίες είναι φυσιολογικές να υπάρχουν σε ένα γήπεδο όταν η ομάδα δεν κάνει καλή εμφάνιση- πιστεύω ότι ο κόσμος μας βοήθησε φέτος πάρα πολύ. Και ήταν πάρα πολύ υπομονετικός. Και να ξέρουν ότι θα πάμε στο ντέρμπι την Κυριακή για να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε μια νίκη.

Πηγή: Sport-fm.gr