Στο μυαλό των περισσότερων οπαδών του Ολυμπιακού βρίσκεται το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, σήμερα οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον Πλατανιά και είναι υποχρεωμένοι να φτάσουν σε ακόμη ένα «τρίποντο» (17:15, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο λόγος είναι ότι αρκετοί Κρητικοί φίλαθλοι θα βρεθούν στα Περιβόλια για να δουν από κοντά την ομάδα του Μίτσελ να παίρνει ακόμη μία νίκη.

Επίσης, σήμερα οι πρωταθλητές έχουν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν την επίδοση του Παναθηναϊκού το 1964, ο οποίος είχε κατακτήσει τον τίτλο αήττητος μακριά από την έδρα του.

Από εκείνη την περίοδο καμία ομάδα δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδό της και σήμερα ο Ολυμπιακός θέλει να πετύχει και αυτό το ρεκόρ.

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ως στόχο να ξεπεράσουν την επίδοση της σεζόν 1972-73-74, όταν είχαν συμπληρώσει 29 σερί ματς χωρίς ήττα (20 νίκες και 9 ισοπαλίες).

Αυτή τη στιγμή οι Πειραιώτες δεν έχουν χάσει σε 20 παιχνίδια (17 νίκες και τρεις ισοπαλίες) και θα χρειαστεί να περιμένουν την επόμενη σεζόν για να κυνηγήσουν το συγκεκριμένο ρεκόρ.

Βεβαίως, ο Ολυμπιακός έχει ακόμα δύο ρεκόρ που θέλει να σπάσει σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές που απομένουν. Αρχικά αυτό της μεγαλύτερης διαφοράς από τον δεύτερο στη βαθμολογία (κάτοχος του συγκεκριμένου ρεκόρ είναι ο Παναθηναϊκός με +16).

Υπάρχει, όμως, και αυτό των συνολικών βαθμών σε 30άρι πρωτάθλημα. O Ολυμπιακός τη σεζόν 2001 είχε μαζέψει 78. Εάν οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν τρεις νίκες, τότε θα φτάσουν τους 79 και θα περάσουν και αυτήν την επίδοση.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μίτσελ αναμένεται να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας του. Πρόθεση του Ισπανού τεχνικού είναι να ξεκουράσει κάποιους ποδοσφαιριστές και να δώσει ευκαιρίες σε κάποιους άλλους που είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Εκτός από τον Μανιάτη που για προληπτικούς λόγους έμεινε εκτός αποστολής, ο 50χρονος προπονητής αναμένεται να αφήσει στον πάγκο τους Τζεμπούρ, Βλαχοδήμο και Παπάζογλου.

Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Μέγιερι, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μοντέστο, Μανωλά, Σιόβα και Χολέμπας.

Ως αμυντικός χαφ θα αγωνιστεί ο Φέισα, ο οποίος θα έχει πιο μπροστά τους Ιμπαγάσα και Φουστέρ. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Αμπντούν (αριστερά), Φετφατζίδης (αριστερά) και Μήτρογλου (στην κορυφή).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κάρολ, Κοντρέρας, Τζεμπούρ, Γκρέκο, Μασάντο, Πάζογλου και Βλαχοδήμος. Εκτός έμειναν οι Πάντελιτς, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μανιάτης.

Το κίνητρο του Πλατανιά

Την ισοφάριση του εντυπωσιακού ρεκόρ του Αστέρα Τρίπολης από το 2007-08, κυνηγάει σήμερα ο Πλατανιάς.

Μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, θέλει να νικήσει και τον Ολυμπιακό, ώστε να γίνει μόλις η δεύτερη ομάδα με νίκες επί των τριών του τέως ΠΟΚ στην παρθενική της χρονιά στην Α’ Εθνική.

Πηγή: sport-fm