Στα έντεκα παιχνίδια του Μίτσελ έχει ξεκινήσει μόλις σε τρία βασικός. Δύο στο Κύπελλο (με τον ΠΑΣ) και ένα στο Γιουρόπα Λιγκ με τη Λεβάντε. Στο πρωτάθλημα ποτέ!

Και πολλοί στέκονται στη διαχείριση του Ισπανού τεχνικού προς τον «πιστολέρο» και η «SD» ανοίγει τον φετινό φάκελο του Κώστα Μήτρογλου. Είχε διαφορετική μεταχείριση από τον Ζαρντίμ; Ο Μίτσελ κινείται όπως ο… Βαλβέρδε; Τι γίνεται (και) φέτος με τον διεθνή φορ, ο οποίος επέκτεινε και το συμβόλαιό του τον Γενάρη όταν υπήρχε επίσημη πρόταση από τη Φούλαμ;

Επί Μίτσελ λοιπόν ο Μήτρογλου έχει οκτώ συμμετοχές. Οκτώ συμμετοχές από τα συνολικά έντεκα παιχνίδια που έχει δώσει ο Ολυμπιακός με τον Ισπανό τεχνικό. Από αυτά τα έντεκα μόνο σε ένα έχει παίξει και στα 90 λεπτά! Συνολικά έχει συμπληρώσει μόλις 339 λεπτά. Δηλαδή 42,37 λεπτά ανά παιχνίδι… Σε αυτά τα ματς ο «πιστολέρο» έχει προλάβει να βάλει δύο γκολ, τα οποία χάρισαν και έξι βαθμούς στον Ολυμπιακό. Το γκολ στην Τρίπολη στις καθυστερήσεις και αυτό μέσα στην Κέρκυρα.

Το ερώτημα είναι αν είχε διαφορετική μεταχείριση από τον Ζαρντίμ ο Μήτρογλου. Και αν η σύγκριση μάλλον είναι άδικη, μια και ο Πορτογάλος έκλεισε 26 παιχνίδια στον πάγκο του Ολυμπιακού την ώρα που ο Μίτσελ είναι ακόμα στα έντεκα. Κοιτώντας τους αριθμούς ωστόσο παρατηρούμε ότι δεν υπάρχει και τόση μεγάλη διαφορά στη διαχείριση. Σε αυτά τα 26 ματς ο Μήτρογλου έχει παίξει μόλις σε 10 βασικός. Συνολικά έχει 1.171 λεπτά συμμετοχής με τον Πορτογάλο στον πάγκο και 22 συμμετοχές (οι 12 προέρχονταν από τον πάγκο). Οπερ σημαίνει 53,2 λεπτά σε κάθε ματς. Ουσιαστικά μιλάμε για δέκα λεπτά περισσότερα σε σχέση με τη διαχείριση του Μίτσελ. Υπάρχουν και τα τέσσερα ματς με τον Νικοπολίδη. Σε αυτά αγωνίστηκε και στα τέσσερα. Δύο βασικός και δύο ως αλλαγή.

Ο ΤΖΕΜΠΟΥΡ

Προφανώς σημαντικό ρόλο στην παρουσία του Μήτρογλου αλλά και στη διαχείριση και από τους δύο προπονητές παίζει και ο Τζεμπούρ. Γιατί ναι μεν ο Μήτρογλου έχει περισσότερες συμμετοχές επί Ζαρντίμ, αλλά πολλές από αυτές (και ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ) προήλθαν επειδή ο Τζεμπούρ ήταν τραυματίας. Και προφανώς εάν ο Μίτσελ είχε τραυματία τον Αλγερινό φορ σε κάποιο ή κάποια από τα έντεκα παιχνίδια θα έβαζε τον Μήτρογλου.

ΓΚΟΛ ΠΑΝΤΟΥ

Κι όμως, ο Κώστας Μήτρογλου παρά το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές προερχόταν από τον πάγκο έχει σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις. Εχει φέτος 42 παιχνίδια στα πόδια του με Ολυμπιακό και Εθνική. Και έχει σκοράρει παντού. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη (μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ όμως) αλλά και με την Εθνική.

Ο Μήτρογλου έχει 8 γκολ στη Σούπερ Λίγκα, 4 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 2 στο Κύπελλο Ελλάδας και δύο με την Εθνική. Συνολικά 16…

ΦΟΥΛΑΜ ΚΑΙ ΒΕΡΝΤΕΡ

Ο Μήτρογλου είναι στο στόχαστρο ευρωπαϊκών συλλόγων και εκείνοι που τον παρακολουθούν στενά, καιρό τώρα, και δεν έχουν… σταματήσει είναι η Βέρντερ και η Φούλαμ. Αντίθετα, η Φιορεντίνα που έστελνε για αρκετό διάστημα σκάουτερ να τον βλέπουν, δεν εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα. Δεδομένο είναι και το ενδιαφέρον από την Μπολόνια και τη Σαμπντόρια, αλλά είναι σύλλογοι που δεν μπορούν να κάνουν μία δελεαστική πρόταση, τέτοια που να τη συζητήσει ο Ολυμπιακός. Δύσκολο να το κάνει και η Βέρντερ, αλλά είναι αλήθεια ότι τον έχει τσεκάρει κατ’ επανάληψη. Οσο για τη Φούλαμ; Είναι αγγλικός σύλλογος που μπορεί να πάρει παίκτη από το ελληνικό ποδόσφαιρο και της βγήκε η επιλογή με τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος με την παρουσία του ανοίγει δρόμο και για άλλους Ελληνες. Η εκτίμηση είναι ότι από κάποια ομάδα θα γίνει τελικά τέτοια πρόταση, που θα συζητηθεί…

Πηγή: Sday.gr