Η πολυφωνία που δείχνει στην επίθεση ο Ολυμπιακός, τον καθιστούν πιο απρόβλεπτο για τις αντίπαλες άμυνες και λύνει τα χέρια του Ερνέστο Βαλβέρδε εν όψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν.

Ένα από τα πολλά προβλήματα που χαρακτήριζαν τον περσινό άοσμο και… άγευστο Ολυμπιακό ήταν η πολυφωνία στην επίθεση. Με μοναδικό καθαρόαιμο φορ τον Κώστα Μήτρογλου, τους Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ να μένουν στα… πιτς για μισή και πλέον σεζόν και τον Λουτσιάνο Γκαλέτι από τον Ιανουάριο και μετά να τίθεται εκτός δράσης λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας με τα νεφρά του, ο Ολυμπιακός ήταν σχεδόν αδύνατο να σταθεί σε ανταγωνιστικό επίπεδο μέχρι το τέλος.

Τα 47 γκολ, που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» στην κανονική περίοδο σε σύνολο 30 αγωνιστικών, αν μη τι άλλο αποτελούν το χειρότερο ρεκόρ της τελευταίας 20ετίας για τον Ολυμπιακό.

Αυτό που ενδιαφέρει όλους κινούνται γύρω από την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, όμως είναι οι προοπτικές, που ανοίγονται για το μέλλον και κυρίως το σύνολο, που δημιουργεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Με μία πρώτη ματιά ένα από τα πολλά θετικά στοιχεία, που συγκεντρώνει ο φετινός Ολυμπιακός σε αυτές τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές έχει να κάνει με την πολυφωνία, που παρουσιάζει στην επίθεση.

Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει επτά γκολ (Έχουν συντελεστή τερμάτων 7-2). Αυτά τα έχουν πετύχει πέντε διαφορετικοί παίκτες. Δυο έχει ο Πάντελιτς και από ένα οι Μήτρογλου, Μέλμπεργκ, Ριέρα και Φουστέρ ενώ ένα ήταν αυτογκόλ (αυτό του Φυτανίδη). Ο μέσος όρος τερμάτων είναι ήδη στο 1.75 ενώ πέρυσι σε 36 ματς (30 πρωταθλήματος συν έξι των πλέι οφ) ήταν 1.38.

Οι Πειραιώτες και πέρυσι είχαν ξεκινήσει ικανοποιητικά στο σκοράρισμα, αφού στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές είχε πετύχει έξι γκολ, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε στην χειρότερη επίδοση της νεότερης ιστορίας του επιθετικά.

Σε σχέση με το 2009-2010 έχει σκοράρει και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, ενώ πέρυσι είχε μείνει στο 0-0 με την Καβάλα (μετά από αυτό το παιχνίδι λύθηκε η συνεργασία με τον Τιμούρ Κετσπάγια). Αμυντικά, κράτησε για τρίτο σερί παιχνίδι απαραβίαστη την εστία του ισοφαρίζοντας με το “καλημέρα” την περσινή καλύτερη επίδοσή του. Όχι πως είναι κάτι σπουδαίο βέβαια να μην δέχεται γκολ (ως τώρα) για τρία παιχνίδια, αλλά πέρυσι το πέτυχε τρεις φορές. Σημάδι το οποίο καταδεικνύει την καλή ανασταλτική λειτουργία που χαρακτηρίζει τους Πειραιώτες στα μέχρι τώρα τους παιχνίδια, με εξαίρεση τη αναμέτρηση της πρεμιέρας στο Καυτανζόγλειο.

Τώρα μπορεί να επιμηκύνει το σερί του στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, τον οποιο φιλοξενεί στο Καραϊσκάκη το ερχόμενο Σάββατο.

Πρόπερσι, με τον Βαλβέρδε στον πάγκο το καλύτερο σερί δίχως να δεχθεί γκολ ήταν 4 αγώνες. Από την 8η έως την 11η αγωνιστική (2-0 τον Εργοτέλη, 0-0 με ΠΑΟ, 2-0 τον ΠΑΟΚ, 3-0 τον Ηρακλή).

Πηγή: gazzetta.gr