Η ΑΕΚ παίζει με τον ΠΑΣ Γιάννινα την ερχόμενη αγωνιστική, έναν ακόμα «τελικό» στην προσπάθεια για να «σώσει» την κατηγορία. Λίγες μέρες πριν, ο Έβαλντ Λίνεν μίλησε στη NOVA για την επόμενη μέρα στην Ένωση, την επιθυμία όλων να πετύχουν τον στόχο της παραμονής και έπειτα να συνεχίσουν όλοι μαζί αλλά και για την ανάγκη να λυθεί το οικονομικό ζήτημα στην ομάδα.

Επιπλέον, ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε στο ματς με την ομάδα των Ιωαννίνων αλλά και το ενδεχόμενο να… συνυπάρξουν για πρώτη φορά Ανάκογλου και Γκερέιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λίνεν στη NOVA:

Ο προπονητής της Ένωσης αρχικά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα δυσκολεύεται εκτός έδρας να δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ:

«Συνήθως δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες όταν ελέγχουμε καλύτερα το παιχνίδι, δηλαδή όταν κερδίζουμε νωρίς τη μπάλα και γι’ αυτό πρέπει να παίζουν κοντά οι τρεις γραμμές μας. Πρέπει να εκπλήσουμε τον αντίπαλο, με το να κερδίζουμε τη μπάλα και να παίζουμε γρήγορα στο κέντρο κι αυτό είναι κάτι που δεν το κάνουμε συνήθως στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Στη συνέχεια μίλησε για το ενδεχόμενο να βρεθούν για πρώτη φορά μαζί στην αρχική ενδεκάδα ο Ρότζερ Γκερέϊρο και ο Δημήτρης Ανάκογλου.

«Φυσικά είναι πιθανό να παίξουν μαζί. Εξαρτάται απ’ τον τρόπο που θα γίνει. Αυτή τη στιγμή το θέμα μας δεν είναι να είμαστε περισσότερο επιθετικοί. Το θέμα είναι να παίρνουμε νίκες. Δεν είναι η στιγμή να λέμε πως θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, ή πως θα αγωνιστούμε περισσότερο επιθετικά. Πρέπει να αποφεύγουμε να δεχόμαστε γκολ και να δούμε πως θα καταφέρνουμε να σκοράρουμε ένα ή δύο γκολ.

Γι’ αυτό και είναι πιθανόν να παίξουν μαζί στην ενδεκάδα, αλλά το σημαντικό είναι να ελέγξουμε καλύτερα το παιχνίδι, να παλέψουμε, να τα δώσουμε όλα και να μην σκεφτόμαστε τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά των παικτών. Ο Ανάκογλου φυσικά και είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά είναι σημαντικό να βάζει σωστά το σώμα του για να βοηθάει και αμυντικά την ομάδα».

Για το παιχνίδι της Δευτέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Έβαλντ Λίνεν τόνισε:

«Τα πάντα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου και να είσαι πολύ δυνατή ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Αν έχουμε τη σωστή νοοτροπία, η ομάδα μας μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, ίσως δε θα δημιουργεί πάντα πολλές ευκαιρίες, ή ακόμα και ενδεχομένως να χάνει τη μπάλα, αλλά θα επαναλάβω ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτούμε πόσο καλό ποδόσφαιρο παίζουμε. Αυτή τη στιγμή πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα ελέγχουμε το ρυθμό του αγώνα, πως θα έχουμε τον έλεγχο κόντρα στον οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν μπούμε στο παιχνίδι με τη σωστή νοοτροπία, όλα είναι πιθανά, παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα πρόκειται για μια απ’ τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος».

Ο προπονητής της ΑΕΚ αν και δεν ήθελε να αναφερθεί συγκεκριμένα στο μέλλον του, ξεκαθάρισε ότι αφού πρώτα παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία, ο ίδιος θέλει να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία:

«Είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση. Θέλουμε να συνεχίσουμε στην ομάδα και γι’ αυτό συγκεντρωνόμαστε και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να “σώσουμε” την κατηγορία, αλλά φυσικά όλοι ελπίζουμε να επιτευχθεί και ο άλλος στόχος που είναι να βρεθούν χρήματα για να συνεχίσουμε όλοι, μαζί με τους υπαλλήλους και την επόμενη σεζόν».

Πηγή: Sport-fm.gr