Στο μεγαλείο του Νίκου Γκάλη υποκλίθηκε ένας κορυφαίος. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς χαρακτήρισε τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ άνθρωπο που σημάδεψε το άθλημα. Ο Σέρβος τεχνικός θα είναι ένας από τους πολλούς υψηλούς προσκεκλημένους που θα τιμήσουν τον Γκάλη στο φιλικό που θα γίνει στις 7 Μαΐου στο Αλεξάνδρειο.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στο σάιτ της ΚΑΕ:

-Τι θυμάστε από τις μονομαχίες σας με τον Άρη και φυσικά με τον Νίκο Γκάλη;
«Θυμάμαι ότι οι αγώνες με τον Άρη ήταν πάντα πολύ δύσκολοι, γιατί ήταν σχεδόν αδύνατο να σταματήσεις τον Νίκο Γκάλη. Τότε ο Άρης στηριζόταν στο δίδυμο των Γκάλη-Γιαννάκη, λίγο πολύ ήξερες τί σκόπευαν να κάνουν, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να τους σταματήσεις. Ο Γκάλης ήταν ο πρώτος σκόρερ. Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε το μπάσκετ».

-Πόσο εύκολο ήταν να σταματήσει ένας παίκτης τον Νίκο Γκάλη;
«Ήταν αδύνατο για τον οποιονδήποτε παίκτη να σταματήσει τον Γκάλη. Πιστέψτε με, το είχαν δοκιμάσει όλες οι ομάδες και δεν τα είχαν καταφέρει. Για να περιορίσει -και όχι για να σταματήσει- η οποιαδήποτε ομάδα, τη δράση του Γκάλη θα έπρεπε να επιστρατεύσει τουλάχιστον δύο παίκτες, αλλά και πάλι δεν θα μπορούσε να είχε εγγυημένο αποτέλεσμα. Θυμάμαι ότι είχαν δοκιμαστεί τα πάντα. Να τον μαρκάρει κοντός, ψηλός, άμυνα με βοήθειες στο μαρκάρισμά του, αλλά, πιστέψτε με, αν ο Γκάλης ήθελε να σκοράρει, το έκανε. Και το εκπληκτικό ήταν ότι, το έκανε να φαίνεται τόσο εύκολο».

-Είπατε ότι ο Νίκος Γκάλης άλλαξε το μπάσκετ. Συγκεκριμένα, ποια κίνησή του, έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό σας;
«Αυτό το περίφημο τζαμπ σουτ. Πηδούσε ο Γκάλης για να σουτάρει κι εσύ περίμενες ότι κάποια στιγμή θα προσγειωνόταν στο παρκέ και θα είχες τη δυνατότητα να τον σταματήσεις. (Γέλια). Δεν έπεφτε ποτέ. Λες και περπατούσε στον αέρα! Είχε μια μοναδική ικανότητα να διατηρείται στον αέρα και σούταρε όταν όλοι οι άλλοι είχαν ολοκληρώσει το άλμα τους».

-Και μόνο από τα λόγια σας, είναι φανερός ο θαυμασμός σας για τον Άρη. Αλήθεια, πώς αισθάνεστε που θα βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη στην εκδήλωση προς τιμήν του Γκάλη;

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που θα είμαι κι εγώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορώ να βρω λόγια για να σας περιγράψω την τιμή που νιώθω για το ότι θα είμαι κι εγώ εκεί. Αναφερόμαστε σε έναν τεράστιο άνθρωπο και παίκτη. Έναν αθλητή που άλλαξε το μπάσκετ, έναν από τους καλύτερους που ανέδειξε το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Συν τοις άλλοι, αγαπώ πάρα πολύ την Ελλάδα».

-Κι αν τεθεί το ενδεχόμενο να τον αντιμετωπίσετε;
«Να τον αντιμετωπίσω; (Γέλια). Όχι, απλά θέλω να τον δω, να του μιλήσω, να συμμετέχω σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου Γκάλη».

Πηγή: Sport-fm.gr