Ο διευθυντής του Scorelive και συνεργάτης του gazzetta.gr γράφει για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ, γιατί το γεγονός ότι όπως αποδείχθηκε αυτούς τους 22 μήνες, τελικά, δεν ήταν θέμα… προδοσίας αλλά καθαρά θέμα αποτυχίας του Μπάγεβιτς.

Βλέπετε στην ΑΕΚ υπάρχει μόνιμα λόγος αντιπαράθεσης. Πότε για τον Ντέμη, πότε για τον Ντούσαν, πότε για την ORIGINAL. Μια ψύχραιμη ματιά δείχνει ότι το κεφάλαιο Μπάγεβιτς έκλεισε για αγωνιστικούς λόγους και όχι επειδή οι οργανωμένοι δεν ήθελαν να επιστρέψει.

Προσωπικά δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να κρίνω τον Μπάγεβιτς επειδή διάλεξε να πάει το ’96 στον Ολυμπιακό. Ως επαγγελματίας αποφάσισε τότε αυτό που πίστευε καλύτερο για την καριέρα του.

Συνειδητά από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τον έκρινα μόνο ως επαγγελματία. Και μετά από 22 μήνες το βασικό συμπέρασμα είναι ότι απέτυχε σε αυτή την τρίτη παρουσία του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Δεν πήγαινε άλλο… Αν η ΑΕΚ ήθελε να έχει μια ακόμη ευκαιρία μετά από αυτό το ξεκίνημα ήταν αναγκασμένη να κάνει αυτό που κάνουν παγκοσμίως όλες οι ομάδες. Η παραίτησή του ήταν φυσιολογική εξέλιξη και έβγαλε από την δύσκολη θέση τον Αδαμίδη.

Γιατί πέρυσι το πρωτάθλημα χάθηκε τέλη Σεπτεμβρίου μετά τις δυο ήττες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και φέτος κινδυνεύει να χαθεί πάλι μήνα Οκτώβριο με ήττες από τους νεοφώτιστους. Ήττα στην Πάτρα από την Κέρκυρα και ήττα στον Βόλο είναι απολογισμός για ομάδα που πάει να σωθεί και όχι για την ΑΕΚ…

Όταν δεν πάει καλά μια ομάδα κρίνονται άπαντες. Έτσι κρίθηκε και ο Μπάγεβιτς κάποια στιγμή. Με μεγάλη καθυστέρηση μεν αλλά με σωστή κρίση δε…

Δεν μπορεί κανείς λογικός φίλαθλος να αμφισβητήσει διαχρονικά την αξία του και την πετυχημένη πορεία του στους πάγκους ειδικά της ΑΕΚ την δεκαετία του ‘90 αλλά φυσικά και αυτής στον πάγκο του Ολυμπιακού.
Μόνο που όλα κάποτε τελειώνουν και αυτή την φορά απέτυχε παταγωδώς να παρουσιάσει μια ομάδα με συνοχή και την στοιχειώδη βελτίωση που θα έπρεπε να έχει μετά από δυο χρόνια.

Οι καιροί αλλάζουν, το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και ο Μπάγεβιτς έμεινε πολύ πίσω. Η εποχή τον ξεπέρασε…
Ανεξάρτητα από όσους δεν πήγαιναν στο γήπεδο ή δεν τον ήθελαν από την αρχή μέχρι και το τέλος, η συντριπτική πλειοφηφία των Ενωσιτών τον στήριξε, του συμπαραστάθηκε και πού και πού έψαχνε και για κανένα άλλοθι προκειμένου να μην δει τα λάθη του.

Η έλλειψη διοίκησης πέρυσι ήταν το κορυφαίο πρόβλημα της ομάδας. Ακόμη και όσοι έβλεπαν και έγραφαν καμιά φορά ότι υπάρχει και θέμα προπονητή ήταν για τους πολλούς …απλά η μειοψηφία που δεν γουστάρει τον Ντούσαν.
Ο ερχομός Αδαμίδη και συνολικά η νέα διοίκηση έλυσε σημαντικά προβλήματα και κάνοντας τα βασικά έβαλε ένα τέλος στην διοικητική ανυπαρξία.

Ακόμη κι έτσι ο βασικός μέτοχος με την σύμφωνη γνώμη του Νοτιά, πήρε την απόφαση να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία σε έναν προπονητή που είχε φανεί ότι δεν μπορεί να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές.
Βλέπεται ο Παππάς δεν είχε… πρόσβαση στα αποδυτήρια και έκανε αυτό που κατά την γνώμη του ήταν το αυτονόητο. Έτσι η ΑΕΚ μπήκε στο νέο πρωτάθλημα χωρίς την βασική αλλαγή που θα έφερνε την ελπίδα για μια νέα αρχή.

Ο προπονητής συνέχισε να είναι αποξενωμένος από το σύνολο των ποδοσφαιριστών, το κλίμα δεν άλλαξε επί της ουσίας και η μοναδική ουσιαστική αλλαγή ήταν ότι ο Τζιμπούρ και ο Σκόκο σταμάτησαν να κάνουν…δηλώσεις εναντίον του.

Κατά τα άλλα η ΑΕΚ πήγαινε στα …βράχια χωρίς να προσπαθεί να αλλάξει. Από την πρεμιέρα στην Πάτρα μέχρι και χθες όποιος βλέπει μπάλα μπορεί να καταλάβει πως μια ομάδα που δεν έχει σαφείς αγωνιστικούς προσανατολισμούς δεν γίνεται να πετύχει τους στόχους της.

Για να κάνεις πρωταθλητισμό εκτός από καλούς ποδοσφαιριστές πρέπει να έχεις και αγωνιστικό πλάνο συγκεκριμένο. Και η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς συνολικά αυτούς τους 22 μήνες δεν είχε.

Τώρα λοιπόν το βάρος πέφτει στην διοίκηση που κάνοντας πολύ σωστά δεκτή την παραίτηση θα πρέπει να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Λύσεις με ρίσκο όπως αυτές του συμπαθή αλλά όχι έτοιμου Νίκου Κωστένογλου, του Βαγγέλη Βλάχου αλλά και του ανερχόμενου Τιμούρ Κετσπάγια αποκλείστηκαν από νωρίς.

Στον αγώνα της Ρωσίας θα πάει με υπηρεσιακό δίδυμο τους Χριστόφορο Κόλα και Άρναρ Γκρέταρσον και θα προσπαθήσει να βρει τον αντί – Μπάγεβιτς με ηρεμία και καθαρό μυαλό.

Οι… ματιές που ρίχνει είναι στην Ισπανική αγορά με τον βασικό στόχο της διοίκησης να είναι όνομα που να έχει εκτός από νέες ιδέες για το ποδόσφαιρο και μια σημαντική εμπειρία. Μια προϋπηρεσία που να αποτελεί εγγύηση.

Η ΑΕΚ δεν χάθηκε και δεν θα χαθεί ούτε τώρα. Από όλους όσους μίλησαν μετά την τραγική εικόνα στον Βόλο ο «Λύμπε» τα είπε όλα. Η ΑΕΚ είναι πάνω από όλους, πάνω από τα πρόσωπα. Και έχει απόλυτο δίκιο ο αρχηγός και ο μοναδικός διασωθέντας από το «κιτρινόμαυρο» ναυάγιο στο Πανθεσσαλικό.

Πηγή: gazzetta.gr