Ο Πάολο Ντι Κάνιο είναι ο νέος προπονητής της Σάντερλαντ! Ο Ιταλός τεχνικός, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών και ο αγγλικός σύλλογος, βρήκε τον αντικαταστάτη του Μάρτιν Ο’Νιλ, ακριβώς 24 ώρες μετά την απόλυσή του. Η πρόσληψη, ωστόσο, έφερε την… παραίτηση του αντιπροέδρου, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ!

Οι άνθρωποι του συλλόγου, ήθελαν να υπάρχει νέος προπονητής μέχρι το Κυριακάτικο ματς με την Τσέλσι και έτσι θα γίνει! Το βράδυ της Κυριακής, ανακοινώθηκε η έναρξη της συνεργασίας με τον Πάολο Ντι Κάνιο για τα επόμενα 2,5 χρόνια, με τον Ιταλό κόουτς να αναλαμβάνει τη δεύτερη ομάδα της προπονητικής του καριέρας.

Ο 44χρονος τεχνικός, αντικαθιστά στην άκρη του πάγκου, τον Μάρτιν Ο’Νιλ, που απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία των «μαυρόγατων», το βράδυ του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά την ήττα (1-0) από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που άφησε τη Σάντερλαντ σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

«Ο Πάολο έχει ενθουσιαστεί με την πρόκληση που του παρουσιάστηκε και ανυπομονεί να πιάσει δουλειά. Έχει κίνητρο και είναι δυναμικός. Ο στόχος μας, παραμένει η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων βαθμών στα εφτά εναπομείναντα ματς της Πρέμιερ Λιγκ, προκειμένου να παραμείνουμε στην κατηγορία» ήταν η δήλωση του προέδρου της Σάντερλαντ, Έλις Σορτ.

Ο Ντι Κάνιο παραιτήθηκε από τη Σουίντον στα μέσα του προηγούμενου μήνα, ενώ το όνομά του «έπαιξε» και για τη Ρέντινγκ, όταν απομακρύνθηκε από τους «royals» ο Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η πρόσληψή του, οδήγησε τον αντιπρόεδρο της ομάδας, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ στην παραίτηση, λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων του νέου τεχνικού του συλλόγου… «Θεωρώ σωστό να αποχωρήσω. Εύχομαι τα καλύτερα στη Σάντερλαντ» είπε το μέλος του κόμματος των Εργατικών και αδερφός του ηγέτη του κινήματος, Εντ Μίλιμπαντ.

Πηγή: sport-fm.gr