Ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε του Ηλυσιακού 73-69 έχοντας συνεχόμενες αλλαγές στο αγωνιστικό του πρόσωπο. Ωστόσο αυτό δεν το εμπόδισε από το να επιστρέψει στις νίκες μετά την πρώτη του ήττα για το 2013 από το Ρέθυμνο.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τρεις παίκτες με διψήφια νούμερα. Πρώτος σκόρερ ο Τσαϊρέλης με 18 πόντους, ενώ Χάτσερ και Μαργαρίτης πέτυχαν από 15 και 13 πόντους αντίστοιχα. Από την πλευρά των ηττημένων, ο Χατζής σημείωσε 20 πόντους, τους 18 στο πρώτο ημίχρονο.

Το ματς
Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλο μπήκαν δυνατά στο παρκέ, παίρνοντας γρήγορα μία διαφορά εννέα πόντων την οποία όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν για πολύ. Η απάντηση του Ηλυσιακού ήταν άμεση, με την ομάδα του Ζευγώλη να παίρνει κεφάλι στο σκορ (9-10). Με κύριους εκφραστές των επιθέσεων τους Χατζή και Δορκοφίκη, ο Ηλυσιακός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +5 (13-18).

Η δεύτερη περίοδος άνηκε στον Νίκο Χατζή, με τον Έλληνα γκαρντ να σημειώνει 10 από τους 22 πόντους του Ηλυσιακού, έχοντας ως συμπαραστάτη τον Στόγκλιν που ξύπνησε προς το τέλος του ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κυνηγάει στο σκορ και κατάφερε να περάσει μπροστά με το καλάθι του Χαραλαμπίδη (28-27), αν και ήταν πολύ άστοχος από τη γραμμή των βολών (10/19). Οι άμυνες εξαφανίστηκαν από το παρκέ και οι αλλαγές στο σκορ ήταν αλλεπάλληλες μέχρι και το τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ηλυσιακό να έχει μία διαφορά της τάξεως των πέντε πόντων (35-40).

Το σκηνικό δεν άλλαξε με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου με τον ΠΑΟΚ να παραμένει στο κυνήγι του Ηλυσιακού. Οι παίκτες του Γιώργου Ζευγώλη, όσες φορές κι αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης πλησίασε στο σκορ, οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν να ανταποδώσουν, κρατώντας έτσι το προβάδισμα (50-54).

Με τον Νίκο Χατζή να έχει σιγήσει σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, ο Ηλυσιακός δυσκολεύτηκε να βρει άλλες επιθετικές λύσεις, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ. Ο Χάτσερ έβαλε για πρώτη φορά την ομάδα του μπροστά στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο (62-61) και από εκεί και πέρα δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες στο τέλος, μένοντας χωρίς σκορ για τρία λεπτά. Το τρίποντο του Χάτσερ για το 68-63, ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, γλυτώνοντας έτσι την πρώτη του εντός έδρας ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 35-40, 51-54, 73-69

Ηλυσιακός (Ζευγώλης): Καυκής 2 , Αράπης, Αναγκόνιε 1, Αποστολίδης 3, Χατζής 20, Σπανός 4, Δορκοφίκης 14, Αντωνάκης, Γκάρισον 2, Παραγυιός 2, Στόγκλιν 21, Μόρισον

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 15, Κασελάκης 4, Χαραλαμπίδης 8, Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 18, Δέδας 5, Μαργαρίτης 13, Παπαδόπουλος, Καλλές 8, Χρυσικόπουλος 2, Αμπάρας, Νικολόπουλος