Ο Πανιώνιος αποτελεί παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, που στρέφεται στο παιχνίδι με την Κοπεγχάγη για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους «πράσινους», που έχουν ευνοϊκή παράδοση κόντρα στους Δανούς.

Το «τρίποντο» επί του συλλόγου της Νέας Σμύρνης έφερε στο «πράσινο στρατόπεδο» και πάλι αυτοπεποίθηση αλλά και πείσμα για να αποδείξουν πολλά στη συνέχεια τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Η πεντάρα από την Μπαρτσελόνα δεν έχει ξεχαστεί και ένα ξέσπασμα κόντρα στους Δανούς θα είναι ό,τι πρέπει.

Το μόνο που προβληματίζει το τριφύλλι είναι πως δέχτηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι γκολ, έστω και αν ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, αφού η άμυνα του και φέτος δείχνει να έχει πολλά κενά.

Ο Παναθηναϊκός είχε βρει στο δρόμο του την Κοπεγχάγη πριν από τρία χρόνια, τη σεζόν 2007-08 για τους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, και επικράτησε στη Δανία με 1-0 χάρη σε τέρμα του Ν’ Ντόι, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο αντίπαλο στρατόπεδο. Αξιοσημείωτο είναι πως σε εκείνο το ματς που διεξήχθη στις 25 Οκτωβρίου του 2007, είχε αστοχήσει σε πέναλτι ο Νόρεγκααρντ που ανήκει ακόμα και σήμερα στο δυναμικό της.

Μόνο ο «Κάρα»!

Από τους πράσινους, ο μόνος που έπαιξε σε εκείνο το ματς και είναι αυτή τη στιγμή στο δυναμικό των πρασίνων είναι ο Γιώργος Καραγκούνης, αλλά και ο Δημούτσος. Η 11άδα του Παναθηναϊκού: Γκαλίνοβιτς, Ενακαρίρε, Γκούμας, Φύσσας, Μάτος, Καραγκούνης (87′ Σέριτς), Τζιόλης, Ιβανσιτς (67′ Δημούτσος), Παπαδόπουλος (76′ Σαλπιγγίδης) και Ν’ Ντόι.

Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη φορά που ο Παναθηναϊκός βρήκε στο δρόμο του ομάδα από την Δανία. Η αρχή είχε γίνει την αγωνιστική περίοδο 1995-96 κόντρα στην Ααλμποργκ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πράσινοι επικράτησαν εντός έδρας με 2-0 αλλά στη Σκανδιναβία ηττήθηκαν με 2-1. Όμως, αυτό δεν τους πείραξε αφού τότε το τριφύλλι έφτασε μέχρι τους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πηγή: gazzetta.gr