Το ολοστρόγγυλο μηδενικό στις νίκες της Μπάμπεργκ δεν ξεγελά τον Παναθηναϊκό, που γνωρίζει πως θα έχει δύσκολο έργο στη Γερμανία το βράδυ της Πέμπτης. Γίνεται δυσκολότερο, δε, στην πιθανότητα και μόνο να είναι ανέτοιμος ο Δημήτρης Διαμαντίδης λόγω τραυματισμού.

«Είναι ένα σημαντικό ματς για μας για δύο λόγους: πρώτον γιατί η Μπάμπεργκ επιζητά την πρώτη της νίκη σε κάθε αγώνα και παλεύει μέχρι το τέλος και δεύτερον γιατί αν νικήσουμε εξασφαλίζουμε την πρόκριση στα προημιτελικά και θα έχουμε πετύχει έναν από τους στόχους μας», δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

«Εμείς θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Είχαμε ένα πρόβλημα με τον Διαμαντίδη, που δεν προπονήθηκε καθόλου αυτή την εβδομάδα, αλλά θα είναι μαζί μας. Έχει κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι και θα δούμε πώς θα είναι.

Έχουμε την ποιότητα και την εμπειρία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Άλλωστε το έχουμε δει και από την καλή και από την ανάποδη πως στην Ευρωλίγκα ένα δίλεπτο είναι ικανό να σε… καταστρέψει», πρόσθεσε ο τεχνικός του «τριφυλλιού».

Όσο για τον αντίπαλο, είπε: «Η Μπάμπεργκ είναι σκληρή ομάδα, έχει κάνει καλή δουλειά και μπορεί να βρει ρυθμό στον αγώνα. Έχει όμως και αδυναμίες, όπως κάθε ομάδα. Η Μπάμπεργκ τα 8 παιχνίδια τα έχει χάσει στο τελευταία λεπτό και τα άλλα κάτω από 3 πόντους. Σίγουρα περιμένουμε να δούμε μια ακόμα καλύτερη ομάδα μπροστά μας. Θα παίζει χωρίς, άγχος, χωρίς στρες και αυτό είναι πλεονέκτημα γι αυτούς. Είναι μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στο παιχνίδι των ψηλών. «Κλειδί» για την νίκη θα είναι τα ριμπάουντ. Έχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν το ίδιο καλά είτε με πλάτη είτε με πρόσωπο στο καλάθι».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του, ο Γιόνας Ματσιούλις. «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για μας, όπως και όλα τις τελευταίες εβδομάδες. Ξέρουμε καλά πως αν νικήσουμε περνάμε στην επόμενη φάση. Γνωρίζουμε επίσης ότι δεν θα έχουμε εύκολο έργο. Η Μπάμπεργκ δεν έχει νίκη μέχρι τώρα, αλλά αυτό δεν μας αποπροσανατολίζει. Ξέρουμε πως πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για μία ακόμη φορά και να έχουμε σταθερή απόδοση για 40 λεπτά προκειμένου να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», ανέφερε ο Λιθουανός φόργουορντ.

Πηγή: sport-fm.gr