Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Σακραμέντο με ψήφους 7-2 η οικονομική βοήθεια στην κατασκευή γηπέδου 18.500 θέσεων, το οποίο θα αποτελέσει το μεγάλο όπλο για την παραμονή των Κινγκς στην περιοχή.

Οι τοπικές αρχές θα συνεισφέρουν 258 εκατ. δολάρια στο πρότζεκτ συνολικής αξίας 447 εκατ. δολαρίων. Τα χρήματα του δήμου θα προέλθουν από την ενοικίαση χώρων στάθμευσης για διάφορα events, αθλητικά κι όχι μόνο, που θα γίνουν στο νέο γήπεδο, το οποίο θα κατασκευαστεί στο χώρο ενός παλιού εμπορικού κέντρου. Ένας επενδυτικός όμιλος από την Καλιφόρνια θα βάλει τα υπόλοιπα 189 εκατ. δολάρια για την ανέγερση του γηπέδου.

Το ΝΒΑ θα αποφασίσει μέσα στον Απρίλιο αν θα διατηρήσει τους Κινγκς στο Σακραμέντο ή θα εγκρίνει την πώλησή τους σε όμιλο επιχειρηματιών από το Σιάτλ που θέλει να τους επαναφέρει στην πόλη και να αποκαταστήσει το όνομα Σουπερσόνικς. Βασικό επιχείρημα των επίδοξων αγοραστών από το Σιάτλ είναι πως δεν πρέπει οι τοπικές αρχές να αποτελούν «συνέταιρο» επιχειρηματιών σε τέτοιες επενδύσεις.

Πηγή: sport-fm.gr