Μήνυμα συναδέλφωσης, συνύπαρξης, συνεργασίας και κατανόησης της διαφορετικότητας, μεταξύ των λαών έστειλαν, σήμερα, ο Ότο Ρεχάγκελ, η φιλανθρωπική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού στην Παιανία ανάμεσα στην ομάδα των ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων του Ξενώνα «Στοίχημα Ζωής» της «Αποστολής» και τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού.

Η «Αποστολή» δημιούργησε την ομάδα ποδοσφαίρου δίνοντας τη δυνατότητα στους επωφελούμενους να ασχοληθούν συστηματικά με το αγαπημένο τους άθλημα. Η ομάδα αποτελείται από 20 παιδιά που δεν έχουν γονείς και κατάγονται από την Κένυα, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Γκάμπια, την Γουινέα, το Κονγκό, το Αφγανιστάν, τη Συρία και την Κορέα.
Μιλώντας στους ποδοσφαιριστές πριν το παιχνίδι ο Οτο Ρεχαγκελ αναφέρθηκε στην ανάγκη της συνύπαρξης, της πειθαρχίας, της αλληλεγγύης και της τήρησης « fair play».

Απευθυνόμενος στους δημοσιογραφους ο Γερμανός τεχνικός επισήμανε: «Η Ελλάδα το 2004 κατάφερε έναν ποδοσφαιρικό άθλο που κανείς στον κόσμο δεν μπορούσε να το πιστέψει. Τότε σαν μια γροθιά δώσαμε τις μάχες και νικήσαμε. Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα και σήμερα μπορεί και θα τα καταφέρει».

Ο κ. Ρεχάγκελ απαντώντας σε ερωτήσεις επισήμανε τη σημασία του αγώνα λέγοντας: «Βρισκόμαστε εδώ να δώσουμε ένα ισχυρό αντιρατσιστικό μήνυμα με την “Αποστολή”, τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού, σε μια φιλανθρωπική γιορτή του ποδοσφαίρου. Η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής κάνει ένα μεγάλο έργο και αυτό θα το δείτε και σήμερα εδώ. Μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας οι σχέσεις είναι πάρα πολύ καλές και δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Παλαιότερα Έλληνες έχουν εργαστεί στην Γερμανία αλλά και Γερμανοί έχουν έρθει στην Ελλάδα. Το ποδόσφαιρο έχει ένα πρωτοποριακό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ των λαών και έχουμε πάει με το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο. Το μήνυμα του ποδοσφαίρου είναι ισχυρό και ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας καλωσόρισε τον κ. Ρεχάγκελ, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα και η Κύπρος σήμερα βιώνουν μια πολύ δύσκολη περίοδο. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρίση για την οποία ήμασταν απροετοίμαστοι. Τέτοιες κρίσεις η χώρα μας έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν αλλά τα καταφέραμε. Οι Έλληνες έχουν αποδείξει, δια μέσω των αιώνων, ότι μπορούν.

Το μήνυμα συνεργασίας, αλληλοβοήθειας, κατανόησης του διαφορετικού που στέλνουμε σήμερα είναι ισχυρό. Η Αρχιεπισκοπή με την «Αποστολή» θα συνεχίσουν να αγκαλιάζουν τον άνθρωπο που υποφέρει χωρίς διακρίσεις».