Σίγουρη θεωρείτο από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης του Μίτσελ στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού η στροφή στην ισπανική αγορά, όπως είχε συμβεί άλλωστε και με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο.

Αυτό το πλάνο δεν είχε εγκαταλειφθεί ποτέ από τη στιγμή που στη θέση του συμβούλου στο τμήμα σκάουτινγκ της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ είναι ο Ισπανός Χουάνχο Λορένθο και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς (έχει αγωνιστεί στην Primera Division) είναι ο αρχισκάουτερ του συλλόγου.

Ωστόσο, ο 50χρονος προπονητής φέρεται να ψάχνει περιπτώσεις παικτών που γνωρίζει καλά και θα ήθελε πολύ να συνεργαστεί ξανά στους Πειραιώτες. Η αναζήτηση δεν αφορά μόνον έτοιμους παίκτες, εκείνους που προορίζει για την ενδεκάδα.

Όπως γράφει σήμερα (16/03) η SportDay, ο Μίτσελ επεξεργάζεται ένα ακόμη πλάνο που αφορά και νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτό προβλέπει μία συνεργασία με την Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις και αφορά παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες του ισπανικού συλλόγου.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που δεν πρόκειται να ανέβουν στην πρώτη ομάδα και θα παραχωρηθούν με τη μορφή δανεισμού ή θα μείνουν ελεύθεροι το ερχόμενο καλοκαίρι εν όψει της επόμενης σεζόν.

Η συνεργασία των δύο συλλόγων δεν θα αφορά μόνο την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά και την ενίσχυση της ομάδας Νέων εν όψει του Champions League που θα διοργανώσει από του χρόνου UEFA.

Ανάλογες περιπτώσεις παικτών υπάρχουν στην Μπαρτσελόνα, όπου υπάρχει η περίφημη «Μασία» και πριν από μερικές μέρες ακούστηκε το όνομα του Τζόναθαν.

Επίσης, πολύ καλή δουλειά γίνεται και στις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ με την οποία μπορεί να υπάρξει ανάλογη προοπτική.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως ο Μίτσελ έχει έρθει ήδη σε επαφή με τους ανθρώπους της Ρεάλ και από τις πρώτες συζητήσεις υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να προχωρήσει το πλάνο μέσα στους επόμενους μήνες.

Την ίδια ώρα, έχουν αναπτυχθεί φήμες πως οι πρωταθλητές Ελλάδας εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Προτού αναχωρήσει από την Ελλάδα με προορισμό τη γειτονική Ιταλία, ο μάνατζερ του Λέτο και του Ρουίς, ενημέρωσε τους ανθρώπους της διοίκησης πως μπορεί να κάνει προτάσεις και για πελάτες του που παίζουν στο Καμπιονάτο.

Κυρίως από την Παλέρμο, αν τελικά υποβιβαστεί, αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν θα θέλουν να την ακολουθήσουν στη δεύτερη κατηγορία.

Τα ταξίδια εν όψει της προσεχούς μεταγραφικής περιόδου έχουν ξεκινήσει και «ψήνεται» ένα ακόμη στη Νότια Αμερική.

Τέτοια εποχή πέρυσι, άλλωστε, είχε πάει στην Αργεντινή για εκτενές σκάουτινγκ ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς και, όπως γράφει η SportDay, είναι πιθανό να πάει άνθρωπος του συλλόγου στη Λατινική Αμερική για να δει συγκεκριμένους στόχους.

Πηγή: sport-fm.gr