Εντάξει, το «τελικός» είναι κλισέ. Έχει χρησιμοποιηθεί -και θα χρησιμοποιηθεί- επανειλημμένως. Λίγες φορές ωστόσο ήταν τόσο περιγραφικό της… κρισιμότητας της κατάστασης, όσο στο «καυτό» ΑΕΚ-Βέροια (19:30).

ΑΕΚ

Εκεί που έχει βρει τον εαυτό της -και θέση στη βαθμολογία λιγότερο υποτιμητική για τ’ όνομά της- η ΑΕΚ ξανάμπλεξε. Είτε λόγω ατυχίας (ΠΑΟΚ), είτε λόγω διαιτησίας (Πλατανιάς), είτε λόγω κακής απόδοσης (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός), η «Ένωση» πήρε έναν μόλις πόντο στα τελευταία ματς. Έτσι, δεν επέστρεψε μόνο κοντά στο ισόγειο της βαθμολογίας. Αλλά και στους «τελικούς» για το αποφύγει.

Απέναντι στη Βέροια λοιπόν η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν δεν έχει δικαίωμα να σκεφτεί τίποτα λιγότερο απ’ τη νίκη. Τόσο για να βάλει από κάτω μια από τις ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο, όσο και για να πάει με απόσταση σχετικής ασφάλειας από τη ζώνη στα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Το καλό για την ΑΕΚ, ωστόσο, είναι πως αυτή τη φορά δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα στην προσπάθεια να το καταφέρει. Με τους Πετρόπουλο-Μπουγαΐδη λοιπόν να ξεπερνούν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν, τους Βλάχο και Μητρόπουλο να επιστρέφουν (από τραυματισμό και τιμωρία αντίστοιχα) και μόνη απουσία εκείνη του άρρωστου Παυλή, ο Έβαλντ Λίνεν μπορεί να επαναφέρει την πετυχημένη συνταγή του 4-4-2 με ρόμβο.

Όπως επιβεβαίωσε, δε, και στην τελευταία προπόνηση, αυτός θα διαμορφωθεί ως εξής: Με τον Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τους Τσουμάγκα, Μπουγαΐδη, Κουτρουμπή και Βλάχο -από αριστερά προς τα δεξιά- στην άμυνα. Σε ρόλο αμυντικού χαφ θα επιστρέψει ο Μητρόπουλος, μπροστά του οι Ρίκκα-Κορδέρο, ως επιτελικός θα ξεκινήσει ο Γκερέιρο και δίδυμο στην επίθεση οι Φούντας-Πετρόπουλος.

Η αποστολή: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κορδέρο, Κατσικοκέρης, Κατίδης, Γκερέιρο, Ρίκκα, Φούντας, Φέτσης, Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, Β. Βλάχος, Ανάκογλου, Μπουγαΐδης, Τσούπρος, Μητρόπουλος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς.

ΒΕΡΟΙΑ

Ποιο… Κύπελλο τώρα; Η Βέροια έχει (κι εκείνη) τελικό μπροστά της. Η ομάδα του Καλαϊτζίδη έχασε και το δεύτερο παιχνίδι από τον Πανθρακικό για τους «8», ωστόσο δεν έχασε την καλή ψυχολογία με την οποία θα κατέβει στο ΟΑΚΑ. Κι αυτό διότι έριξε ξεκάθαρα το βάρος της στο πρωτάθλημα (αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές) και στην προσπάθεια να συνεχίσει το αήττητο των τριών αγωνιστικών που την έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη.

Μπορεί λοιπόν η ισοπαλία να μην την ικανοποίησε στο ματς με τον ΟΦΗ, ωστόσο ένα ίδιο αποτέλεσμα το Σάββατο μόνο κακό δεν θα θεωρηθεί από τη «βασίλισσα του Βορρά». Διότι δεν είναι μόνο η δύσκολη έδρα της ΑΕΚ, αλλά και οι σημαντικές απουσίες με τις οποίες πρέπει να παραταχθεί σ’ αυτή.

Έτσι, το «παρών» στο σαββατιάτικο παιχνίδι θα δώσουν κανονικά οι Ολαϊτάν και Καλτσάς, οι οποίοι ξεπέρασαν την ίωση που τους ταλαιπωρούσε και είναι ετοιμοπόλεμοι. Το ίδιο ωστόσο δεν ισχύει και με τους τραυματίες Καλί, Σνάουτσνερ και Μπαργκάν, αλλά και τον τιμωρημένο Γκιγιέρμο, η αντικατάσταση των οποίων αποτελεί τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» ενόψει του παιχνιδιού για τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Η αποστολή: Τζόναθαν, Κοτταρίδης, Τζημογιάννης, Μπάρμπας, Καλτσάς, Παυλίδης, Μενέντεζ, Ορέστες, Κόστλι, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Γεωργέας, Ιωάννου, Γεωργιάδης, Ολαϊτάν, Ρεάνο, Μπερτίν, Μοκάκε.

Πηγή: sport-fm.gr