Μπορεί να μη γνωρίζει αν θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί ολόκληρο το ενενηντάλεπτο αλλά ο Φερνάντο Σάντος έχει ξεχωρίσει τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός πιστεύει πως θα μπορεί να βοηθήσει σε ολόκληρο το ματς με τη Βοσνία αφού είναι πραγματικός «ταύρος».

Ο Πορτογάλος επίσης έκανε αναφορά, μεταξύ άλλων, για την κλήση του Γιούρι Λοντίγκιν για τον οποίο επισήμανε πως είναι συνεπής και αυτός είναι ο λόγος που κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Διαβάστε όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου:

Για την απουσία των Νίνη και Σπυρόπουλου: «Τα κριτήρια δεν είναι διαφορετικά σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ισορροπημένο δυναμικό, που να έχει ρυθμό και να μπορεί να βοηθήσει. Ο Σπυρόπουλος θα ήταν στην αποστολή, αλλά πληροφορηθήκαμε ότι είναι τραυματίας. Για τον Νίνη, είναι κρίμα που δεν είναι στην αποστολή, αλλά δεν αγωνίζεται αρκετά στην ομάδα του και θα ήταν ρίσκο να τον καλέσουμε, αφού δεν γνωρίζουμε κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει».

Για την κλήση τριών τερματοφυλάκων:
«Από τη στιγμή που έχουμε 23άδα, είναι υποχρεωτικό να καλέσουμε τρεις τερματοφύλακες. Αν ήταν να καλέσουμε δύο τερματοφύλακες, θα ήταν 22άδα. Είναι κανόνας της FIFA. Το σκεπτικό μας είναι ότι σίγουρα έχουμε τον Καρνέζη και τον Σηφάκη, που είναι πιο έμπειροι. Από την άλλη έχουμε και τον Λοντίγκιν, ο οποίος αγωνίζεται με συνέπεια και έχει αγωνιστεί και στις μικρότερες εθνικές ομάδες. Θα μπορούσε στη θέση του να είναι και ο Διούδης, αλλά αγωνίζεται με την Εθνική Ελπίδων».

Για τη μη κλήση του Στέφανου Αθανασιάδη και την κλήση του Ταχτσίδη: «Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί επιθετικοί. Ο Σαμαράς, ο Γκέκας, ο Μήτρογλου και ο Σαλπιγγίδης. Η εμπειρία του Γκέκα μπορεί να μας βοηθήσει πολύ σε αυτό το παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμάμε την αξία του Αθανασιάδη. Αν όμως τον καλούσαμε, θα τρώγαμε τη θέση ενός άλλου ποδοσφαιριστή, που ίσως βοηθούσε περισσότερο. Ο Ταχτσίδης δεν έχει αγωνιστεί ως βασικός στα τελευταία 3-4 παιχνίδια της ομάδας του. Είναι όμως αριστεροπόδαρος, ένα στοιχείο που μπορεί να μας βοηθήσει αρκετά στο παιχνίδι μας».

Για την επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου: «Όσον αφορά το αν μπορεί να βγάλει το 90λεπτο, θα το δούμε μέσα από τις προπονήσεις. Στον Ολυμπιακό δείχνει ότι τα πάει καλά. Είναι ένας πολύ καλός και έμπειρος ποδοσφαιριστής. Είναι «ταύρος» και πιστεύω ότι θα μπορεί να παίξει σε ολόκληρο το παιχνίδι».

Για το αν προτίθεται να κάνει αλλαγές στο τακτικό κομμάτι στο ματς με τη Βοσνία: «Δεν νομίζω να υπάρξουν αλλαγές. Εμείς θα πάμε όπως πάντα, με σοβαρότητα, υπολογίζοντας πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να υπάρξει αλλαγή φιλοσοφίας, ούτε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόμαστε. Έχουμε πάρα πολλές επιλογές και λύσεις για να αντιμετωπίσουμε ό,τι κι αν συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σε όλα τα παιχνίδια, λέω στους ποδοσφαιριστές το ίδιο πράγμα. Πάντα στόχος μας είναι η νίκη, ανεξαρτήτως αντιπάλου και γηπέδου. Συγκέντρωση 100%, πάθος και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας και των παικτών».

Για τη Βοσνία και την κλήση του Μισίμοβιτς, παρά το γεγονός ότι δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του: «Η Βοσνία αγωνίζεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, τον οποίο άλλαξε μόνο στο μεταξύ μας παιχνίδι εδώ στην Ελλάδα. Αγωνίζεται με 4-4-2 με ρόμβο. Εδώ έπαιξε κάπως διαφορετικά. Τώρα δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Περιμένω ότι θα παίξει το νορμάλ της ποδόσφαιρο, 4-4-2 με ρόμβο, αρκετά επιθετικογενές, αφού αγωνίζεται μέσα στην έδρα της. Δεν είμαι προπονητής της Βοσνίας. Δεν είναι κάτι για το οποίο θα μπορούσα να απαντήσω. Είναι ένα κομμάτι αμφιλεγόμενο. Είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρει ο ομόλογός μου της Βοσνίας. Εγώ αποφασίζω για την Ελλάδα και τα κριτήριά μου δεν έχουν αλλάξει».

Για το αν η πρόκριση θα χαθεί, αν ηττηθεί η Ελλάδα: «Αν υπάρξει νικητής, αυτός θα είναι πολύ κοντά στην απευθείας πρόκριση. Μετά από αυτό το παιχνίδι, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Μην ξεχνάμε ότι και η Σλοβακία θα το κυνηγήσει. Σε αυτήν την εξίσωση δεν είναι μόνο η Βοσνία και η Ελλάδα. Έχει και η Σλοβακία λόγο και μάλιστα εξαρτάται μόνο από τα δικά της παιχνίδια. Περισσότερο οι ίδιες οι ομάδες κρίνουν τα αποτελέσματα και δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένους παίκτες. Σίγουρα μπορεί και η ποιότητα του κάθε παίκτη να κρίνει κάποια πράγματα».

Για το αν υπάρχει κάποιος παίκτης από τη Βοσνία, τον οποίο να υπολογίζουν λίγο περισσότερο: «Συγκεκριμένα όχι. Δεν θα εφιστήσουμε την προσοχή μας στο να μαρκάρουμε περισσότερο κάποιον παίκτη. Κάνοντας αυτό το πράγμα, αλλάζουμε όλο τον τρόπο με τον οποίο αμυνόμαστε, και ως χιονοστιβάδα, αλλάζουμε και τον τρόπο που χρησιμοποιούμε στην επίθεση».

Για το αν θα αλλάξει το 4-4-2 σε 4-3-3:
«Είναι κάτι που θα το δούμε. Και το ένα και το άλλο μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Θα το δούμε και με τους ποδοσφαιριστές μέσα στην εβδομάδα. Ριζικές αλλαγές δεν θα υπάρξουν. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Ανάλογα και με το σχήμα της Βοσνίας, θα κάνουμε κι εμείς κάποιες προσαρμογές. Ειδικά με τους πλάγιους μπακ της Βοσνίας».

Πηγή: sport-fm.gr