Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κάλυψε τη διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ, αλλά αυτό που έχει σημασία, σύμφωνα με τον Κώστα Παπανικολάου, είναι το ροζ φύλλο αγώνα, με το οποίο φεύγει από την Ιταλία. Όπως τόνισε ο διεθνής φόργουορντ, «κλειδί» για τη νίκη των πρωταθλητών Ευρώπης επί της Σιένα ήταν η καλή άμυνα.

«Η ενέργεια και η ψυχή είναι το πρώτο απ όλα. Στα σημεία που παίζαμε καλά, παίζαμε καλά όλοι μαζί και αποδίδαμε όμορφο μπάσκετ. Στα σημεία που άνοιγε η διαφορά δεν αφήναμε τη Σιένα να επιτεθεί στο τρανζίσιον. Το κλειδί ήταν πως η μπάλα έφευγε γρήγορα από τα χέρια μας και έφτανε στον ελεύθερο παίκτη. Μέσα από τα miss match βγάζαμε ελεύθερες φάσεις.

Είχαμε αμυντική προσήλωση, δεχθήκαμε πολύ λίγους πόντους και αυτό ήταν και το κομμάτι που κράτησε την ομάδα μέσα στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τέλος. Αυτό που μετρούσε ήταν πάνω απ’ όλα η νίκη. Το αν θα παίξει ρόλο η διαφορά ή όχι θα το δούμε στο τέλος. Έχουμε άλλα τρία παιχνίδια, θα τα παλέψουμε μέχρι το τέλος και ελπίζουμε να στραβοπατήσει η Σένα. Αυτό που μετράει είναι να περάσουμε στους «8».

Καλύψαμε καλά πιστεύω το κενό του Γιώργου (σ.σ. Πρίντεζη), όλα τα παιδιά τα πήγαν καλά σε αυτό και ο Στράτος (σ.σ. Περπέρογλου) και ο Πέρο (σ.σ. Άντιτς). Θα μας βοηθούσε πολύ σήμερα ο Γιώργος γιατί άφηναν αρκετά το σουτ στα 4άρια» ήταν τα λόγια του.

Πηγή: sport-fm.gr