Πολύ πιθανό είναι να μην καταφέρει να αγωνιστεί στο κρίσιμο ματς με την Άλμπα Βερολίνου ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, καθώς ο σέντερ του Παναθηναϊκού πονάει στο χέρι, όπως τόνισε ο Αργύρης Πεδουλάκης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο «Άρτζι» υπογράμμισε πως ακόμη κι αν καταφέρει να παίξει, αυτό θα γίνει μόνο με νάρθηκα στο χέρι.

Όσον αφορά την αναμέτρηση με τους Γερμανούς, ξεκαθάρισε πως οι «πράσινοι» πρέπει να «καθαρίσουν» από νωρίς το παιχνίδι με σοβαρότητα για να μην μπουν σε περιπέτειες με μια πιθανή νέα ήττα.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη: «Ούτε στο All Star Game δεν μπορούμε να μην έχουμε προβλήματα. Δεν θα είναι έτοιμος. Πονάει πολύ ακόμα, κάνει τρέξιμο και ποδήλατο μόνο. Αν θα αγωνιστεί, θα αγωνιστεί με ειδικό νάρθηκα. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα μπορεί να παίξει».

Για το παιχνίδι με την Άλμπα: «Είναι μια γερμανική ομάδα με τα στοιχεία της δύναμης. Στηρίζεται περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι για να μην σκοράρεις εύκολα καλάθια, σε παγιδεύει. Εκτός έδρας θέλει να πάει στο “5 επί 5”, και με την Ρεάλ και την Εφές τα έχασε τα παιχνίδια μετά το 35′. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να καθαρίσουμε από νωρίς το παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Θα πρέπει να κερδίσουμε σίγουρα μετά το παιχνίδι με τη Μάλαγα. Δεν είναι καλό ότι η Άλμπα θα είναι αδιάφορη, θα παίξει με λιγότερο άγχος. Χωρίς πίεση τα σουτ μπαίνουν πιο εύκολα. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι».

«Στο πρώτο παιχνίδι η Άλμπα είχε το “πρέπει”. Εμείς ήμασταν εύστοχοι. Έχουμε μάθει να ζούμε με τα προβλήματα όλη τη σεζόν. Θα προσπαθήσουμε και με τον Σκορδίλη να παίξει 5-7 λεπτά. Δεν είχαμε ανάσες στη Μάλαγα. Θα πρέπει τώρα να μην κάνουν λάθη οι ψηλοί μας. Θα πρέπει να μην κάνουν ούτε φάουλ, αυτό θα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά. Για να μην μην το πληρώσουμε», κατέληξε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Πηγή: sport-fm.gr