Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει από το βράδυ της Κυριακής το 40ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και το sport-fm.gr θυμάται πως οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην κατάκτηση του 30ου πρωταθλήματος, ράβοντας, έτσι, το τρίτο αστέρι στη φανέλα τους.

Η σεζόν 2000-2001 ξεκινάει με τους παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη, τότε, να είναι ήδη πρωταθλητές. Στο λιμάνι φτάνουν οι Ζε Ελίας, Γκάμπριελ Άλβες, Περ Γιόχαν Ζέτερμπεργκ, ενώ από την εγχώρια αγορά, οι Χρήστος Πατσατσόγλου, Χρήστος Κόντης, Άγγελος Γεωργίου, φορούν τα κόκκινα. Φυσικά αυτή η κίνηση που μένει στους φίλους του Ολυμπιακού είναι η επιστροφή του Γρηγόρη Γεωργάτου, μετά από ένα χρόνο παραμονής του στην Ιταλία και την Ίντερ.

Η χρονιά ξεκινά ιδανικά, τα καλά αποτελέσματα ακολουθούν το ένα το άλλο, ενώ και στην Ευρώπη η ομάδα τα πηγαίνει καλά. Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς είναι κόντρα στην ΑΕΚ και οι ερυθρόλευκοι επικρατούν στο ΟΑΚΑ με το ευρύ 4-1 αν και έμειναν πίσω στο σκορ.

Οι Τζόρτζεβιτς και Γεωργάτος ξανασμίγουν μετά την μαγική χρονιά του 1998-1999 και δίνουν άλλο αέρα στην αριστερή πλευρά της ομάδας. Κοντά τους σε απόδοση και οι Αλεξανδρής και Γιαννακόπουλος, ενώ τις δικές του πινελιές προσθέτει ο «μάγος» Ζιοβάνι.

Ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ φέρνει την ομάδα στην τρίτη θέση και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Μετά το πρώτο παιχνίδι με την Λίβερπουλ και το 2-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Γιάννης Μαντζουράκης αποτελεί παρελθόν και το χρίσμα του προπονητή παίρνει ο Τάκης Λεμονής.

Ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρόλευκων» ξεκινάει την πρώτη του θητεία στον πάγκο των Πειραιωτών και δίνει στην ομάδα έναν πολύ επιθετικό τόνο. Αυτός υπάρχει και στο Κύπελλο Ελλάδας, όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού περνούν ΑΕΚ και Παναθηναϊκό με εξάρα και τεσσάρα αντίστοιχα.

Το πρωτάθλημα ρίχνει την αυλαία του μετά από 30 αγωνιστικές με τον Ολυμπιακό να «κλειδώνει» τον τίτλο από την 26η αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου φεύγει νικητής με το ευρύ 1-5. Κάνει φινάλε με 78 πόντους, 12 περισσότερους από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Τρίτη τερμάτισε η ΑΕΚ με 61 και τέταρτος ο ΠΑΟΚ με 51. Παράλληλα αυτός ήταν ο πέμπτος συνεχόμενος τίτλος για την «θρυλική» ομάδα που πήρε επτά συνεχόμενα.

Πηγή: sport-fm.gr