Όπως και πριν από δύο χρόνια, το «παρθενικό» παιχνίδι πρωταθλήματος του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού με κόσμο στο Καραϊσκάκη τυγχάνει να είναι με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι διαβολικές συμπτώσεις συνεχίζονται για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Ολυμπιακό με αφορμή και την προηγούμενη συνεργασία τους.

Μία μόλις αγωνιστική μετά την πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, η οποία θέλει πάντοτε τους Πειραιώτες να κερδίζουν το με το «ισχνό» 1-0και το μοναδικό γκολ να το πετυχαίνει νεοφερμένος επιθετικός (το 2008-09 το 0-1 στα Πηγάδια επί της Σκόντα Ξάνθης, το είχε πετύχει ο Ντιόγκο και το περασμένο Σάββατο ανάλογο επίτευγμα σημείωσε ο Μάρκο Πάντελιτς με το γκολ του στις Σέρρες), έρχεται τώρα ακόμη μία σύμπτωση να δημιουργήσει ευχάριστο «προηγούμενο» για τους «ερυθρόλευκους».

Όπως και στην προηγούμενη θητεία του Βάσκου προπονητή στον πάγκο του Ολυμπιακού, έτσι και τώρα, η μοίρα το έφερε η πρώτη ομάδα, που υποδέχονται οι Πειραιώτες στο Καραϊσκάκη με τον κόσμο στο… πλευρό τους να είναι ο Αστέρα Τρίπολης.

Εκείνη τη σεζόν, ο Ολυμπιακός δεν «χρωστούσε» κάποια ποινή, όπως συνέβη φέτος και οι ¦«ερυθρόλευκοι» είχαν κανονικά τον δωδέκατο παίκτη του στις επάλξεις, σε αντίθεση με την φετινή χρονιά, όπου υποχρεώθηκαν να δώσουν το «παρθενικό» τους παιχνίδι πρωταθλήματος στο φαληρικό στάδιο κόντρα στην Κέρκυρα με… κλειστές τις πόρτες…

Για όσους δεν θυμούνται, οι «ερυθρόλευκοι» προ διετίας είχαν υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της πρεμιέρας εκείνου του πρωταθλήματος, που επίσης είχε διεξαχθεί Σάββατο (στις 3-0 Αυγούστου 2008) και είχαν επικρατήσει με 3-1, χάρη σε δύο τέρματα του Γκαλέτι (59′, 61′ πεν.) και ένα του Ντάρκο Κοβάσεβιτς (83′). Κάτι, που φιλοδοξούν να επαναλάβουν και το προσεχές Σάββατο, ώστε να συνεχίσουν το νικηφόρο τους σερί. Οι Αρκάδες είχαν προηγηθεί στο σκορ στο 45′ με εύστοχο πέναλτι του Ντάνιελ Τζέζαρεκ.

Πηγή: gazzetta.gr