Στην Εισαγγελία Τρικάλων πήγε το πρωί ο Γιάννης Κομπότης για την υπόθεση δωροδοκίας. Τελικά απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς μάλιστα να του ασκηθεί δίωξη και θα συνεχιστεί η προανάκριση. «Δεν θέλω να ακούω τη λέξη δωροδοκία», είπε ο ίδιος μετά το τέλος της διαδικασίας.

Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού συνελήφθη στον αγώνα με τα Τρίκαλα έπειτα από την καταγγελία που έκανε η θεσσαλική ομάδ, ότι έστειλε άνθρωπο να δωροδοκήσει τον τερματοφύλακα Χρήστο Πουρή για να έχει μειωμένη απόδοση, στο μεταξύ τους ματς.

Ο συνήγορός του δήλωσε στην Εισαγγελία: «Ολα αυτά είναι αθλιότητες. Η μήνυση στερείται κάθε νομικής και ουσιαστικής θεμελίωσης. Μας κάνει εντύπωση γιατί ο κύριος Κομπότης δεν συνελήφθηκε από το Σάββατο, όταν ήταν στην πόλη των Τρικάλων και αυτό συνέβη λίγο πριν από τον αγώνα».

Ο Γιάννης Κομπότης αφού απολογήθηκε επί περίπου 15 λεπτά στον εισαγγελέα Τρικάλων, τελικά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς μάλιστα να του ασκηθεί δίωξη, καθώς ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρή η καταγγελία και απλώς θα συνεχιστεί η προανάκριση, την ίδια ώρα που αναζητείται και ο διαμεσολαβιστής. Θα συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία και τότε θα κρίνει ο εισαγγελέας εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι συνέβη ή θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο.
Ο ίδιος φεύγοντας από την Εισαγγελία δήλωσε: «Δεν θέλω να ακούω τη λέξη δωροδοκία. Είδατε την απόφαση του εισαγγελέα, εγώ δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω…»

Ο νομικός σύμβουλος, Ανδρέας Κουτσούμπας έκανε λόγο για «φούσκα που έσκασε» και για κάθε κατηγορία που έπεσε στο κενό.

Παράλληλα, εξέφρασε την απορία για ποιον λόγο η σύλληψη του κ. Κομπότη έγινε δύο ώρες πριν την σέντρα του αγώνα και όχι από το απόγευμα του Σαββάτου που είχε γίνει και η μήνυση: «Δόθηκε τόσο μεγάλη έκταση -και σωστά έγινε από τη μία-, αλλά έπεσαν όλα στο κενό.

 Έπεσε στο κενό η όποια προσπάθεια δημιουργήθηκε κατά του προέδρου, κ. Κομπότη. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάποιο αδίκημα», τόνισε -αρχικά- ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε…

«Ο Εισαγγελέας έκρινε ότι τα στοιχεία δεν είναι ικανά, αλλά το θέμα χρίζει περεταίρω διερεύνησης». Ο κ. Κουτσούμπας διευκρίνισε ότι στην μήνυση γίνεται αναφορά για τηλεφώνημα που φέρεται να έγινε στον τερματοφύλακα και επεσήμανε: «Αν υπήρχαν στοιχεία ο κ. Κομπότης θα οδηγείτο στο αυτόφωρο.

Θέλω να πω ότι η μήνυση έγινε το Σάββατο στις 7 και ο κ.Κομπότης συνελήφθη δύο ώρες πριν τον αγώνα. Θεωρούμε ότι αυτό έγινε εσκεμμένα για το παιχνίδι. Σήμερα, εμείς ζητούσαμε να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης.

Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσουμε την δικαιοσύνη για να αποδειχθεί ότι όχι μόνο δεν έχουμε σχέση, αλλά και πως κανένας δεν ενεργούσε λογαριασμό μας», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας και κατέληξε…
«Σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, δεν θα έπρεπε να είναι σίγουρα ‘’παρών’’ και ο πρόεδρος της άλλης ομάδας σήμερα στον Εισαγγελέα δίπλα στον παίκτη του; Πού ήταν; Δεν ήταν κανένας», τόνισε στο ραδιόφωνο του NOVAΣΠΟΡ FM 94.6.
Από την άλλη πλευρά ο νομικός σύμβουλος των Τρικάλων, Νίκος Αλεξίου, επιφυλάχτηκε να αποκαλύψει στοιχεία λόγω της έρευνας που γίνεται και σχολίασε: «Ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Έγινε η προσαγωγή του κ. προέδρου (σσ. Κομπότη).

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για να ξεκαθαρίσουν ορισμένα θέματα και η δικαιοσύνη θα αποφανθεί», τόνισε -αρχικά- ο νομικός σύμβουλος των Τρικάλων και πρόσθεσε: «Ξέροντας από την πορεία των υποθέσεων αυτών, δεν θα υπάρχει κάποια εξέλιξη μέσα στις επόμενες ημέρες», κατέληξε.

Πηγή: gazzetta.gr