Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του ΣΕΦ και συγκεκριμένα στον προπονητικό χώρο της Άρσης Βαρών οι Πανελλήνιοι Αγώνες των Special Olympics Ελλάς με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας και την συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας του αθλήματος.

Τον καλύτερό τους εαυτό έδωσαν κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού μέρους οι αθλητές, επιδεικνύοντας τη θέλησή τους για μια «υπερήφανη ζωή και κοινωνική αναγνώριση ξαναζωντανεύοντας το αθλητικό ιδεώδες των Special Olympics», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στους αγώνες πήραν μέρος είκοσι αθλητές των Special Olympics Ελλάς, οι οποίοι αγωνίστηκαν στα «Βαθύ Κάθισμα» και «Δυναμική Άρση» (Deadlift), αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις ειδικές ικανότητες τους, ξεπερνώντας το φράγμα των 200 κιλών, καθώς και πέντε αθλητές-τριες της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών (Εμμανουήλ Μαριανάκης, Κων/νος Σαλπιγγίδης, Ευστάθιος Στρούμπης, Ευτυχία Αννανιάδη και Αναστάσιος Τριανταφύλλου), ξεπερνώντας το φράγμα των 300 κιλών.

Την πρωτοβουλία της συγκεκριμένης εκδήλωσης στις εγκαταστάσεις της Άρσης Βαρών του ΣΕΦ ανέλαβαν οι Εθνικοί προπονητές της Άρσης Βαρών των S.O., Ανδρέας Κωλέττης και Δημήτριος Βελλιανίτης καθώς και οι μουσικοθεραπευτής, Βασίλειος Παπαδόπουλος, και ο ψυχολόγος της ομάδας, Αριστοκλής Παπαχαράλαμπος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η διευθύντρια των S.O. Ελλάς, Άρτεμις Βασιλικοπούλου, ο διευθυντής αθλημάτων των S.O. Ελλάς, Βασίλειος Κασσιμάτης, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Γεώργιος Παρασκευόπουλος, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών, Βαλέριος Λεωνίδης, αθλητές από άλλα αθλήματα των S.O. Ελλάς. Δυναμική όμως ήταν και η παρουσία των εθελοντών των S.O. Ελλάς.