Τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Ευρώπης απασχόλησε ιδιαίτερα η ενεργεία του Αντριάνο να μη σεβαστεί το fair play και να σκοράρει.

Ορισμένοι υποστήριξαν ότι η UEFA όφειλε να επέμβει με «καμπάνα» για το Βραζιλιάνο, άλλοι έσπευσαν να τον υπερασπιστούν, ενώ ορισμένοι θεώρησαν πως το επόμενο τέρμα που σημείωσαν οι παίκτες της Νόρντζελαντ, ήρθε έπειτα από σχεδιασμένη αδράνεια της Σαχτάρ προκειμένου να τηρηθεί το fair play.

Ας δούμε ανάλογες περιπτώσεις από το παρελθόν, όπου αν και το fair play δεν τηρήθηκε αρχικά, αυτό έγινε στη συνέχεια και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα εμφανές…

Άγιαξ – Μπρέντα

Οι παίκτες του Άγιαξ επιστρέφουν τη μπάλα στην αντίπαλη Μπρέντα, όμως το χτύπημα του Βερτόνχεν ήταν τέτοιο που καταλήγει στα δίχτυα! Στη συνέχεια όμως αφήνουν τους αντιπάλους να σκοράρουν, χωρίς καν να κουνηθούν!

Λίλεστρομ – Μπραν

Στο περσινό παιχνίδι μεταξύ των Λίλεστρομ και Μπραν για το νορβηγικό πρωτάθλημα, ο Μιέλντε της Μπραν στέλνει τη μπάλα στον αντίπαλο τερματοφύλακα και κατά λάθος σκοράρει!

Ακολουθούν διαμαρτυρίες, και οι παίκτες της Μπραν αποφασίζουν να αφήσουν τους αντιπάλους να σημειώσουν γκολ. Σε αυτό όμως δεν συναίνεσαν και οι 11: ο τερματοφύλακας Λεβιέσκι, προσπάθησε αλλά μάταια να επιτρέψει τη σημείωση του τέρματος και την τήρηση του fair play.

Ρετζίνα – Ασκολι

Οι παίκτες της Ρετζίνα πετούν τη μπάλα εκτός γηπέδου καθώς ένας παίκτης ήταν τραυματίας. Ωστόσο, η αντίπαλος Ασκολι, δεν έχει την ίδια γνώμη: Παίρνουν τη μπάλα, συνδυάζονται και σκοράρουν! Επικρατεί –όπως είναι φυσικό- πανδαιμόνιο, απειλείται σύρραξη και παίκτης της Ρετζίνα αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα.

Στη συνέχεια, όμως, οι παίκτες της Ασκολι αφήνουν τους αντιπάλους να βάλουν γκολ, χωρίς να τους παρεμποδίσουν και μάλιστα αφήνοντάς τους να περάσουν ανάμεσά τους!