Εκτός από το αποτέλεσμα, τίποτε άλλο δεν άρεσε στον Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς από το παιχνίδι του Σαββάτου, όπως φάνηκε από όσα είπε την Κυριακή, έχοντας ηρεμήσει μετά την αναμέτρηση της Λάτσιο με τη Γιουβέντους, που έληξε 0-0. Ο Βόσνιος στάθηκε στην αδυναμία της ομάδας του να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ χαρακτήρισε ηρωική την εμφάνιση του τερματοφύλακα και των αμυντικών του.

Το να καταφέρνεις να αποσπάσεις ισοπαλία στην έδρα της Γιουβέντους αποτελεί επίτευγμα, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, που η «Μεγάλη Κυρία» είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια του Καμπιονάτο. Ένα επίτευγμα που κατάφερε το περασμένο Σάββατο η Λάτσιο, κρατώντας το 0-0 και φεύγοντας από το Τορίνο με ένα βαθμό στις… αποσκευές της.

Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, ωστόσο, δεν ήταν ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίον οι παίκτες του αντιμετώπισαν την πρωταθλήτρια Ιταλίας. Αυτό φάνηκε από όσα είπε την Κυριακή, έχοντας πιο… καθαρό μυαλό, μία ημέρα μετά τη μεγάλη «μάχη».

«Κρατάω μόνο το αποτέλεσμα και τον ένα πόντο που πήραμε, που μας βοηθάει τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Από κει και πέρα, οι παίκτες μου δεν έδειξαν τίποτε άλλο. Η Γιουβέντους μας πίεσε επί 90 λεπτά, μας πρέσαρε ασφυκτικά και εμείς δεν καταφέραμε να κάνουμε ευκαιρίες και να παίξουμε όπως είχαμε σχεδιάσει. Οι αντίπαλοί μας παρουσιάστηκαν πολύ δυνατοί, ίσως περισσότερο από όσο περιμέναμε», τόνισε ο Πέτκοβιτς.

Από αυτό το παιχνίδι, όμως, φάνηκε πως η αμυντική γραμμή παρουσιάζεται βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενους αγώνες. «Το Σάββατο πήραμε ένα βαθμό χάρη στην ηρωική εμφάνιση των αμυντικών και του τερματοφύλακα. Δεχόμασταν αρκετά γκολ στις προηγούμενες εκτός έδρας αναμετρήσεις μας και το να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας απέναντι σε μια τόσο ισχυρή ομάδα, αποτελεί δείγμα βελτίωσης. Παρόλα αυτά, όμως, μέναμε συνεχώς πίσω και δεν καταφέραμε να κάνουμε μια αντεπίθεση με αξιώσεις. Αυτό πρέπει να αλλάξει, αν θέλουμε να στοχεύσουμε ψηλά. Απαιτείται να παίρνουμε νίκες και εκτός έδρας», σημείωσε ο προπονητής της Λάτσιο.

Πηγή: sport-fm.gr