Την Πέμπτη λήγει η προθεσμία για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου που αποφάσισε η τελευταία Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ. Οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της Ένωσης δεν έχουν τελειώσει και έτσι η είσοδος του Δημήτρη Βιντιάδη στην ομάδα, πρέπει να θεωρείται απίθανη σε αυτή την ΑΜΚ.

Ωστόσο δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το θετικό αποτέλεσμα καθώς η απόφαση έχει ληφθεί!

Σκοπός του Βιντιάδη είναι μόλις ολοκληρωθούν και οι επαφές με τους πιστωτές να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για την είσοδο του στην ομάδα. Αυτή πρόκειται να γίνει μέσω ταμειακής διευκόλυνσης. Δηλαδή, ο νέος επενδυτής της ομάδας θα βάλει άμεσα χρήματα για να βοηθήσει την ΠΑΕ να λύσει άμεσα κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Το ποσό αυτό που θα βάλει στα ταμεία της ΠΑΕ ο Βιντιάδης λίγο αργότερα θα μετοχοποιηθεί με νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που θα γίνει και η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να πάρει στα χέρια του ένα ποσοστό από το σύνολο των μετοχών το οποίο θα είναι αντίστοιχο με τα χρήματα που έχει βάλει αλλά και τέτοιο που θα τον καθιστά το μεγάλο αφεντικό της ΠΑΕ.

Για να συμβεί αυτό, βάσει πρόχειρων υπολογισμών μπορεί κάποιος να υπολογίσει ότι το αρχικό ποσό των χρημάτων που θα βάλει ο Βιντιάδη θα ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Sport-fm.gr