Λεπτομέρειες, που δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, απομένουν για να επισφραγιστεί το deal για την αλλαγή σελίδας στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Σύμφωνα με τη SportDay οι τελικές επαφές των υποψηφίων επενδυτών θα γίνουν το Σαββατοκύριακο και θα αφορούν τον τρόπο της εισόδου στην ΠΑΕ (μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου). Ανακοινώσεις αναμένονται στη συνέχεια, καθώς επιθυμούν να έχει κλείσει από όλες τις πλευρές η συμφωνία προτού την επισημοποιήσουν.

Όπως φαίνεται, ο Δημήτρης Βιντιάδης δεν θα μπει στην ΠΑΕ με δάνεια ή έχοντας μόνο το μάνατζμεντ, αλλά καλύπτοντας, ο ίδιος και οι συνεργάτες του τα απαιτούμενα χρήματα για την εξασφάλιση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, βάζοντας δηλαδή κάτι παραπάνω από 10 εκατ. ευρώ. Το ποσό θα καλυφθεί τόσο από την οικογένεια του Έλληνα εφοπλιστή, όσο και από ξένους επενδυτές που φέρνει η «Seymour Pierce» του Κιθ Χάρις, ενώ πολύ πιθανό είναι να βάλει χρήματα και ο ίδιος ο Άγγλος τραπεζίτης.

Ο τελευταίος θα έχει ενεργό ρόλο στη διοίκηση και πιθανώς θέση στο νέο ΔΣ αναλαμβάνοντας το έργο να λειτουργήσει η ΑΕΚ στα πρότυπα των αγγλικών συλλόγων. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, θα είναι «άφθαρτα» και δεν θα περιλαμβάνονται πρόσωπα όπως ο Σταύρος Αδαμίδης και ο Γιάννης Βούρος, παρά τη σχέση τους με τον Δημήτρη Βιντιάδη. Ο Ηλίας Βιντιάδης, ξάδερφος του Δημήτρη Βιντιάδη, αναμένεται να έχει μία θέση σε αυτό, όπως και ο Ανδρέας Δημητρέλος αλλά άγνωστο σε ποιο ρόλο. Άλλωστε έχει εκτιμηθεί ο αγώνας που έχει δώσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ με πενιχρά μέσα για να κρατήσει όρθια την ομάδα.

Σε ό,τι αφορά στους άμεσους στόχους, ασφαλώς είναι η παραμονή στη Σούπερ Λίγκα για φέτος. Εφόσον υπάρξει άρση της απαγόρευσης μεταγραφών θα υπάρξει ενίσχυση της ομάδας, ειδάλλως θα αποκτηθεί-σύμφωνα και με τον υπάρχοντα περιορισμό-ένας καλός έμπειρος παίκτης (Κατσουράνης;) και κάποιοι νεαροί με δεδομένες ικανότητες (π.χ. Μητρόπουλος). Στόχος των νέων επενδυτών είναι σε μία διετία η ΑΕΚ να διεκδικεί θέση στο Champions League. Όσο για το γηπεδικό, αυτό θα απασχολήσει από την άνοιξη και μετά, με την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια να αποτελεί προτεραιότητα.

Πηγή: sport-fm.gr