Ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι ο νέος τεχνικός του Πανθρακικού, ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης υπήρξε και η παρουσίασή του. Σε αυτή ο μακεδόνας προπονητής δήλωσε ικανοποιημένος που επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια, ενώ αναφέρθηκε και στις μεμονωμένες διαδικτυακές αντιδράσεις του κόσμου για την πρόσληψή του. Γι’ αυτές έκανε λόγο και ο πρόεδρος της ομάδας, Τάσος Καραολάνης, ο οποίος χαρακτήρισε την «ιδανικότερη» λύση τον Δερμιτζάκη.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση:
«Καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε ένα γνωστό περιβάλλον. Δεν υπάρχει οικειότητα μόνο με την ομάδα, τη διοίκηση αλλά και με εσάς τους δημοσιογράφους, αφού και την προηγούμενη φορά είχαμε άριστη συνεργασία. Είχα την ευθύνη για την τεχνική καθοδήγηση αυτής της ομάδας πριν μερικά χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και ιδιαίτερα τον κ. Καραολάνη, που μου έδωσαν τα ηνία της ομάδας.
Ο Σάββας Παντελίδης είναι ένας εξαιρετικός συνάδελφος, πέτυχε πολλά πράγματα στον Πανθρακικό και θέλω να του ευχηθώ καλή σταδιοδρομία.

Πρέπει να ανακάμψουμε άμεσα και όσον αφορά τα αποτελέσματα και βαθμολογικά αλλά και από άποψη ψυχολογίας. Η ομάδα δεν έχει πάρει μέχρι τώρα αυτό που της αναλογεί. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από το τεχνικό επιτελείο, από τους ποδοσφαιριστές και στήριξη από τη διοίκηση, η οποία βέβαια είναι δεδομένη. Φυσικά χρειαζόμαστε και τη στήριξη του κόσμου. Όλοι ξέρουμε πως ο κόσμος εδώ αγαπά την ομάδα και όπως είχα πει παλιότερα, μπορεί να αποτελέσει τον 12ο παίκτη για τον Πανθρακικό. Η ομάδα δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, προπονητές ή ποδοσφαιριστές, είναι κάτι ανώτερο.

Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο, αφού ο αντίπαλός μας είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα. Στόχος μας είναι φυσικά να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανακάμψουμε ψυχολογικά και βαθμολογικά. Μπορεί να αποτελέσει αυτό ο αγώνας μια αρχή, ώστε να πετύχουμε το στόχο της άνετης παραμονής της ομάδας στην κατηγορία».

Για το αν έχει εντοπίσει αγωνιστικά προβλήματα στην ομάδα: «Την ομάδα την έχω παρακολουθήσει, περίπου στα 5 από τα 8 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα. Έχω μια καλή εικόνα, που θα γίνει φυσικά ακόμα καλύτερη. Προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις ομάδες, ακόμα και ο προπονητής της Μπαρτσελόνα μπορεί να εντοπίσει προβλήματα. Είναι σημαντικό όμως να έχουμε τη θέληση να λύσουμε τα όποια προβλήματα και εμείς οι προπονητές αλλά και οι ποδοσφαιριστές».

Για το αν ο Πανθρακικός έχει περισσότερο αγωνιστικό ή ψυχολογικό πρόβλημα:
«Όταν μια ομάδα δεν έχει τη βαθμολογική συγκομιδή που θα μπορούσε, αυτό σίγουρα επηρεάζει αγωνιστικά αλλά έχει και επίδραση στο ψυχολογικό κομμάτι. Θα προσπαθήσουμε όπως κάνουμε και στις οικογένειές μας, να κάνουμε ακόμα καλύτερο το κλίμα στην ομάδα και στη συνέχεια ευχόμαστε να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ώστε να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο. Σε αυτό το νομό πιστεύω πραγματικά πως αλλάζει ο τρόπος ζωής των ανθρώπων, μετά από ένα αποτέλεσμα του Πανθρακικού. Το έχω ζήσει αυτό στην προηγούμενη θητεία μου στην ομάδα, έβλεπα για παράδειγμα χαρούμενα πρόσωπα στην πλατεία μετά από νίκες».

Για το αν έχει σαν στόχο να συνεχίσει το έργο που άφησε όταν αποχώρησε για να αναλάβει τον ΠΑΟΚ:
«Είμαι ένας άνθρωπος που και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής, συνηθίζω να δένομαι με τις ομάδες στις οποίες αγωνίζομαι. Η επιτυχία είναι κάτι το θεωρητικό, έχει διαφορετικές σημασίες για τον καθένα. Εγώ την ομάδα του Πανθρακικού και δεν το λέω τώρα σε εσάς, αλλά το γνωρίζουν καλά διάφοροι άνθρωποι, την εκτιμώ πολύ γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα να με «γεμίσει». Με «γέμισαν» οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, ήμουν περήφανος όταν ο Μπέλεκ πήγε στην Ουντινέζε. Ήμουν χαρούμενος γιατί αυτή η διοίκηση επένδυσε σε αυτό το παιδί μαζί με το τεχνικό επιτελείο. Το ίδιο ισχύει και για τον Ματεντζίδη, τον Αργυρίου, τον Σακελλαρίου και τον Ρόμπερ αργότερα. Ανεξάρτητα από τα οικονομικά οφέλη, αυτά προσφέρουν μεγάλη ηθική ικανοποίηση. Γιατί να μην αισθάνομαι καλά λοιπόν;

Νιώθω πολύ ωραία και θα έχουμε επιτυχίες αρκεί να βοηθήσετε όλοι. Η «αλυσίδα» δεν αποτελείται μόνο από τους παίκτες και τον προπονητή, αλλά από όλους μας. Και τα όποια σχόλια από τους δημοσιογράφους, δεν πρέπει να κρύβουν δόλο. Ξέρετε ότι είμαι ένας ανοιχτός άνθρωπος και ξέρετε ότι μπορείτε να με βρείτε όποτε με χρειαστείτε, για θέματα που αφορούν την ομάδα. Εδώ είμαι για ό,τι θέλετε να σας βοηθήσω. Και αν θέλετε να καυτηριάσετε κάποιον, πάλι εδώ είμαι».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου και το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει ο ίδιος: «Καταρχάς πράγματι κάτι έχει πάρει το αυτί μου. Εγώ πάντως όσο κόσμο συνάντησα, εκτός κι αν πήγα από λάθος δρόμο, δεν είχε πρόβλημα με την πρόσληψή μου. Τις ανώνυμες αντιδράσεις στο ίντερνετ δε θα ήθελα να τις σχολιάσω και όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν ποδοσφαιριστής και στα 10 χρόνια που εργάζομαι σαν προπονητής, ξέρω πως στα σάιτ των μεγάλων αστικών κέντρων δημοσιεύονται «πληρωμένα» σχόλια. Δε νομίζω πως στο διάστημα που ήμουν στην ομάδα δε δούλεψα, δεν ανέδειξα ποδοσφαιριστές, δεν ήμουν αφοσιωμένος και δεν ανταποκρίθηκα στις απαιτήσεις του Πανθρακικού.

Αν οι αντιδράσεις του κόσμου έχουν να κάνουν με την αποχώρησή μου για τον ΠΑΟΚ, εγώ να ρωτήσω το εξής, τον Ρόμπερ ή τον Μπέλεκ τον κατηγορεί κανείς; Για μένα ήταν τιμή μου και καμάρι που ήμουν στον Πανθρακικό. Ήταν τιμή όμως και για τον Πανθρακικό που ο Δερμιτζάκης πήγε στον ΠΑΟΚ. Γιατί να κατηγορείται ο προπονητής, που έφυγε τότε με την άδεια αλλά και την ευχή της διοίκησης; Η ομάδα πήρε και λεφτά από την πώληση μου στον ΠΑΟΚ. Έχει ξανασυμβεί αυτό; Εγώ μάλιστα αν ήμουν μεγαλομέτοχος σε κάθε ομάδα, δε θα είχα πρόβλημα να δίνω σε άλλες ομάδες τον προπονητή με οικονομικό όφελος. Αυτό θα σημαίνει πως έχω καλό μάτι».

Για το τι συνέβη το καλοκαίρι όταν αποχώρησε για τον ΠΑΟΚ: «Να ξέρετε πως η ασπιρίνη για όλα τα προβλήματα είναι τα θετικά αποτελέσματα. Προτιμώ να κερδίζει η ομάδα, ακόμα κι αν υπάρχουν κάποιοι που θα με αποδοκιμάζουν. Το καλοκαίρι που έφυγα από την ομάδα, συνέβη κάτι που ήταν τιμή για όλους μας. Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλοι μας σκεφτόμαστε σαν επαγγελματίες και κοιτάζουμε το συμφέρον της οικογένειάς μας και τα οικονομικά μας οφέλη. Εγώ εδώ αισθανόμουν πολύ ωραία, είχα και έχω συναισθηματικό δέσιμο με την ομάδα. Δε θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο, απλά επειδή τότε όλα έγιναν γρήγορα, μέσα σε λίγες μέρες, είναι πιθανό να έγιναν και επικοινωνιακά λάθη. Επαναλαμβάνω είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ».

Για τους συνεργάτες του:
«Ο Γιάννης Ταουσιάνης θα είναι βοηθός μου και ο Τάσος Σιδερίδης γυμναστής της ομάδας. Είμαστε σε συζητήσεις με προπονητή τερματοφυλάκων και πιστεύω πως από Δευτέρα θα είναι εδώ».

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανθρακικός, κ. Τάσος Καραολάνης, δήλωσε αρχικά, παρουσιάζοντας τον νέο προπονητή της ομάδας:

«Βρισκόμαστε εδώ για να σας παρουσιάσω τον νέο προπονητή της ομάδας τον κύριο Παύλο Δερμιτζάκη. Ένας γνώριμος σε όλους μας αλλά και στην πόλη της Κομοτηνής. Είναι ένας προπονητής αλλά και άνθρωπος με τον οποίο συνεργαστήκαμε στο παρελθόν και μέσα σε αυτό το διάστημα της συνεργασίας μας υπήρξε πολύ καλή χημεία τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά.

Με τον Παύλο, ο Πανθρακικός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, προωθήθηκαν ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων, αναδείχτηκαν ποδοσφαιριστές και είχαμε κέρδη τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά.

Διαβάζω και ακούω τις τελευταίες μέρες διάφορα σχόλια για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ακούω θετικά σχόλια για την επιλογή του Παύλου Δερμιτζάκη ακούω και αρνητικά σχόλια.

Για τα θετικά σχόλια δεν έχω να προσθέσω τίποτα πέρα από ότι όλοι μας θα δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για να βελτιώσουμε την εικόνα του Πανθρακικού τόσο αγωνιστικά όσο και σε συγκομιδή πόντων.

Για τα αρνητικά τώρα θα πω τα παρακάτω:
«Με τον Παύλο Δερμιτζάκη η διοίκηση της ομάδας είχε μια πολύ καλή συνεργασία η οποία κράτησε 6 μήνες στην Super League. Ξεκινήσαμε και την επόμενη χρονιά στην Football League. Ο ίδιος αλλά και η ομάδα δέχτηκε δυο φορές πρόταση, αν θυμάμαι καλά, για να πάει στον ΠΑΟΚ. Με την δικιά μας έγκριση συζήτησε 2 φορές με τον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα, πρέπει να υπενθυμίσω στον κόσμο, ότι από την αλλαγή προπονητή υπήρξε οικονομικό όφελος για τον Πανθρακικό καθώς αποζημιώθηκε, κάτι σαν μεταγραφή ποδοσφαιριστή δηλαδή.

Η επιλογή είναι μια ομόφωνη απόφαση της Διοίκηση και μόνο αυτής. Υπήρξαν και άλλα ονόματα προπονητών (2-3) που μας απασχόλησαν αλλά θεωρήσαμε ότι με την επιλογή του Παύλου λιγοστεύουμε το ρίσκο καθώς μέσα στην αγωνιστική περίοδο επιλέγεις το σίγουρο, το γνώριμο και όχι το άγνωστο. Ο Παύλος ήρθε για να συνεχίσει αυτό που αφήσαμε στη μέση, μας χρωστάει και του χρωστάμε οπότε πιστέψαμε ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για αποδείξεις.

Κλείνω ευχόμενος όλα να πάνε καλά για την ομάδα μας. Στον Παύλο εύχομαι υγεία, καθαρό μυαλό και φυσικά πολλές νίκες με τελικό στόχο την παραμονή της ομάδας μας Εμείς κρατάμε την καλή πορεία που είχε ο Παύλος Δερμιτζάκης στην προηγούμενη θητεία του στον Πανθρακικό. Εγώ πάντως δε διαπίστωσα τόσο έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο, με όσους μίλησα. Εμείς τον εκάστοτε προπονητή, τον στηρίζουμε μέχρι τελικής πτώσεως».

Πηγή: Sport-fm.gr