Τη βεβαιότητά του πως το γερμανικό ποδόσφαιρο θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, εξέφρασε ο Ούλι Χένες μιλώντας στην «Corriere dello sport».

Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου στάθηκε στις επιτυχίες των ομάδων της πατρίδας του τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ τις τελευταίες τρεις μέρες, τονίζοντας πως τα θετικά αποτελέσματα δεν είναι τυχαία.

Το ευρωπαϊκό τριήμερο, με τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, που προηγήθηκε, απέδειξε πως οι γερμανικές ομάδες βρίσκονται σε συνεχή άνοδο, αφού κατάφεραν να πάρουν 6 νίκες και μία ισοπαλία σε επτά αναμετρήσεις. Ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο, που δεν είναι τυχαίο, σύμφωνα με τον Ούλι Χένες.

Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου κλήθηκε από την «Corriere dello sport» να σχολιάσει την επίδοση των γερμανικών ομάδων και φάνηκε σίγουρος πως αυτό είναι μόνο η αρχή.

«Μόνο τυχαίες δεν είναι αυτές οι επιτυχίες. Θα έλεγα πως αντικατοπτρίζουν τη δύναμη του γερμανικού ποδοσφαίρου. Για μένα δεν θα περάσουν περισσότερα από 2-3 χρόνια για να κυριαρχήσουμε στο ευρωπαϊκό στερέωμα», δήλωσε με σιγουριά ο Χένες.

Πώς θα επιτευχθεί αυτό; «Μεγάλο ρόλο παίζει η οργάνωσή μας και οι υποδομές. Μην ξεχνάτε πως τα γήπεδα στη Γερμανία είναι όλα μοντέρνα και ανήκουν στις ομάδες. Κάθε εβδομάδα είναι γεμάτα κόσμο, που χαίρεται να παρακολουθεί ποδόσφαιρο».

«Το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι εξαιρετικό, όπως και η οικονομική διαχείριση όλων των ομάδων. Κανείς σύλλογος δεν παρουσιάζει χρέη. Όλα αυτά μαζί με κάνουν να είμαι βέβαιος πως το μέλλον ανήκει στις γερμανικές ομάδες», ήταν η ανάλυση του Ούλι Χένες.

Πηγή: sport-fm.gr