Την πρώτη της νίκη, προτού το άγχος ακόμη και για υποβιβασμό αρχίσει να βαραίνει τα πόδια των παικτών της, θέλει η ΑΕΚ σήμερα (17:15, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Η απογοητευτική συγκομιδή του ενός βαθμού σε τέσσερα ματς έχει φέρει την «Ένωση» σε… ιστορικό χαμηλό. Πριν, λοιπόν, αρχίσουν για τα καλά να ζώνουν τα φίδια για τον-αδιανόητο μέχρι πρότινος-κίνδυνο υποβιβασμού τόσο τους φιλάθλους της, όσο και τους ως επί το πλείστον νεαρούς κι άπειρους ποδοσφαιριστές της, απαιτείται να σηκώσει κεφάλι.

Η αναμέτρηση με τους «κυανέρυθρους», που ξεκίνησαν με τρεις νίκες αλλά προέρχονται από ήττα και κακή εμφάνιση στη Λιβαδειά, δεν είναι εύκολη, αλλά στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» υπάρχει αισιοδοξία για σεφτέ στα τρίποντα.

Ο Βαγγέλης Βλάχος κράτησε κλειστά τα χαρτιά για την ενδεκάδα ανακατεύοντας διαρκώς την τράπουλα. Το βέβαιο είναι ότι εκτός πλάνων είναι οι Λαγός (υπό τον κίνδυνο υποτροπής), Κατσικοκέρης και Βλάχος (τραυματίες). Είναι πιθανό ο τεχνικός της ΑΕΚ να επαναφέρει τον Γιάγκο ως αμυντικό χαφ τοποθετώντας δίπλα του τους Ρίκκα και Κορδέρο κι επαναφέροντας τον Μπουγαΐδη δίπλα στον Κουτρουμπή σαν στόπερ.

Ο Αραμπατζής στο τέρμα και οι Αρκούδας-Κοντοές στα δύο άκρα της άμυνας έχουν σίγουρη θέση, όπως και ο Φουρτάδο στην κορυφή της επίθεσης. Όσο για τις θέσεις των μεσοεπιθετικών, υποψήφιοι είναι οι Γκερέιρο, Φούντας, Γροντής, Κουρέλλας, Κατίδης, ακόμη και ο Νικολιάς που έκανε θετικό ντεμπούτο απέναντι στον ΟΦΗ.

Η 20μελής αποστολή αποτελείται από τους εξής: Αραμπατζή, Μακρυωνίτη, Κοντοέ, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατίδη, Τσίτα, Γκερέιρο, Ρίκκα, Σταματή, Φουρτάδο, Φούντα, Φέτση, Μπουγαΐδη, Παπαδημητρίου, Νικολιά, Αρκούδα, Γροντή, Κουρέλλα και Κουτρουμπή.

Απουσία με ερωτηματικά

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος έμεινε εκτός αποστολής επικαλούμενος προσωπικό πρόβλημα, αλλά η αλήθεια είναι πως ο έμπειρος γκολκίπερ είναι δυσαρεστημένος με τη μεταχείρισή του από τον Βαγγέλη Βλάχο, καθώς τον άφησε εκτός ενδεκάδας μετά το ματς απέναντι στον Άρη όπου δεν φέρει ευθύνη για το γκολ (κι όχι μετά το παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα, όπου το λάθος του στοίχισε την ήττα). Παράλληλα είναι πικραμένος γιατί παρέμεινε στην ομάδα παρότι είχε καλύτερες προτάσεις, αλλά θεωρεί πως δεν του παρέχεται η κατάλληλη στήριξη. Τη θέση του «Ντίμι» στην αποστολή πήρε ο 23χρονος Μακρυωνίτης.

Πηγή: sport-fm