Ο Ολυμπιακός έβγαλε τα… νεύρα του για την ήττα από τη Σάλκε στον Πανθρακικό. Με αρκετά καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα επέστρεψε στις νίκες, εδραίωσε την παρουσία του στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον στρέφει την προσοχή του στα τρία δύσκολα ματς που απομένουν μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος. Αν δεν υπήρχαν και οι τραυματισμοί των Τοροσίδη και Αμπντούν, όλα θα ήταν καλύτερα…

Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το απόλυτο στο πρωτάθλημα κι έδειξαν να συνέρχονται γρήγορα από την άσχημη πρεμιέρα στο Champions League. Αποζημίωσαν τους φίλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά κι όσους τους παρακολούθησαν από την τηλεόραση. Γνωρίζουν, ωστόσο, πως ο κόσμος τους περιμένει πειστικές εμφανίσεις και καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε αντιπάλους μεγαλύτερης δυναμικότητας και τα τρία προσεχή παιχνίδια προσφέρονται για… απαντήσεις.

Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν διαδοχικά τον Ατρόμητο στο Περιστέρι το Σάββατο, τη φορμαρισμένη Άρσεναλ στο Λονδίνο την επόμενη Τετάρτη και φτάνουν στη δεύτερη διακοπή πρωταθλήματος απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο «Καραϊσκάκη» την επόμενη Κυριακή. Ευκαιρία, λοιπόν, για τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ αλλά και τον ίδιο να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Άλλωστε το γεγονός ότι για δεύτερο συνεχές ματς στο πρωτάθλημα υπήρχαν πολλές άδειες θέσεις στο γήπεδο (κόπηκαν 14.244 εισιτήρια) μαρτυρά πως οι περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν έχουν… «ψηθεί» ακόμη.

Νοκ άουτ «Τόρο» και Αμπντούν

Με δύο σημαντικές απώλειες θα οδηγηθεί στα δύο πρώτα ματς πριν τη διακοπή ο Ολυμπιακός, αφού Βασίλης Τοροσίδης και Τζαμέλ Αμπντούν τέθηκαν νοκ άουτ, αμφότεροι με θλάση στον δεξί οπίσθιο μηριαίο.

Η κατάσταση του πρώτου είναι πιο σοβαρή, εκτιμάται πως θα μείνει εκτός δράσης για 10-15 μέρες και ουσιαστικά χάνει τα ματς με Ατρόμητο και Άρσεναλ. Ελπίδες για το δεύτερο έχει ο Αλγερινός εξτρέμ, που υπολογίζεται να μείνει εκτός για μια εβδομάδα.

Σήμερα αμφότεροι θα υποβληθούν σε εξετάσεις, αλλά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ήδη θα πρέπει να αναζητεί λύσεις για την κάλυψη των κενών που προκύπτουν. Καθαρόαιμο δεξί μπακ δεν υπάρχει στο ρόστερ και αναγκαστικά θα χρησιμοποιηθεί στη συγκεκριμένη θέση ένας εκ των Μοδέστο, Παπάζογλου ή ακόμη και ο Μανωλάς που έχει παίξει εκεί στην ΑΕΚ. Για την αντικατάσταση του Αμπντούν υπάρχει η υποψηφιότητα του Φετφατζίδη, αν και ο Μασάντο λογικά θα έχει τον πρώτο λόγο.

Πηγή: sport-fm.gr