Πάνω από ένα τηλέφωνο κι έναν υπολογιστή περιμένοντας μία κλήση ή ένα e-mail από την Αγγλία είναι οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Ο Κιθ Χάρις αναχώρησε χθες για το Λονδίνο, σε λίγες μέρες θα τον ακολουθήσει ο Δημήτρης Βιντιάδης, και οι διοικούντες την «Ένωση» είναι σε αναμμένα κάρβουνα για την απόφασή τους αν θα επενδύσουν στην ΠΑΕ.

Η σιγή ιχθύος που κράτησαν οι δύο ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, καθώς δεν είχαν καμία ουσιαστική επαφή με τη διοίκηση στο διάστημα της παραμονής τους στην Ελλάδα, μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως. Υπάρχουν οι αισιόδοξοι που θεωρούν πως δεν είχαν λόγο να πουν κάτι, από τη στιγμή που επεξεργάζονται στοιχεία και από εκεί θα εξαρτηθεί αν θα επενδύσουν, αλλά και οι απαισιόδοξοι που εξέλαβαν τη στάση τους ως… απογοήτευση. Όπως και να’ χει, στην ΑΕΚ αγωνιούν και θα συνεχίσουν να το κάνουν για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη.

Ο Κιθ Χάρις και ο Δημήτρης Βιντιάδης «ζυγίζουν» τα υπέρ και κατά επένδυσης στην ΑΕΚ. Στην πρώτη κατηγορία είναι η δεδομένη δυναμική του συλλόγου, η προοπτική κατασκευής γηπέδου, αλλά και το φθηνό ρόστερ μετά την αναγκαστική ανανέωση του καλοκαιριού. Στη δεύτερη, ο κίνδυνος για οποιαδήποτε επένδυση στην Ελλάδα αυτή την εποχή, αλλά και τα χρέη της ΠΑΕ προς πιστωτές και κράτος που ειδικά αν δεν ρυθμιστούν ευνοϊκά υποθηκεύουν το μέλλον της ομάδας.

Φήμες θέλουν την πλευρά των υποψηφίων επενδυτών να επιχειρεί άνοιγμα προς τον Νίκο Νοτιά ζητώντας τη συμπαράστασή του στο νέο εγχείρημα, αλλά είναι αμφίβολο αν αυτό θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Μαθήματα ψυχραιμίας
Το βάρος στην ψυχολογία των παικτών του έχει ρίξει ο Βαγγέλης Βλάχος, αφού εκεί εστιάζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ομάδα του φοβούμενος μήπως επηρεαστούν και αγχωθούν βλέποντας την ΑΕΚ στον ένα βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές. Ο τεχνικός της «Ένωσης» είναι αρκετά ικανοποιημένος από την αγωνιστική παρουσία με μοναδική ένσταση τα ατομικά λάθη που συνεχίζει να πληρώνει ακριβά η ομάδα του. Θέλει, ωστόσο, από τους «κιτρινόμαυρους» να μην παρασύρονται από τον ενθουσιασμό τους αλλά και να μην απογοητεύονται όταν κάτι δεν πηγαίνει κατ’ ευχήν.

Το ρεπό της Τρίτης θα αποφορτίσει τους ποδοσφαιριστές, ενώ από την Τετάρτη θα αρχίσει η προετοιμασία εν όψει του κρίσιμου αγώνα με τον ΟΦΗ την ερχόμενη Κυριακή στο Ηράκλειο. Εκτός μάχης για το ματς αυτό είναι ο Παναγιώτης Λαγός που θα μείνει εκτός για περίπου ένα μήνα (θα επιστρέψει μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου για τις εθνικές ομάδες) και ο Βαλεντίνος Βλάχος, που πιθανότατα θα επιστρέψει στο επόμενο ματς με τον Πανιώνιο. Αντίθετα, επανέρχεται ο Κουρέλλας που εξέτισε την τιμωρία του.

* Την επιβολή προστίμου στον Θωμά Τσίτα για την αποβολή του στο ματς της δεύτερης ομάδας με τον Άρη εισηγήθηκε ο Βαγγέλης Βλάχος.

Πηγή: sport-fm.gr