Η Samsung παρουσίασε το πρόγραμμα «Samsung Paralympic Bloggers», που σχεδιάστηκε για να συμβάλλει στην ενίσχυση της κληρονομιάς των Αγώνων του Λονδίνου 2012.

Το Πρόγραμμα θα παρακολουθήσει 47 αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων από 16 χώρες, αγωνιζόμενους σε 14 διαφορετικά αθλήματα και πολλές διαφορετικές αγωνιστικές κατηγορίες, να προβάλλουν, για πρώτη φορά, την προσωπική τους, «πίσω από τις κάμερες» εμπειρία από τους Αγώνες του Λονδίνου: από τη ζωή στο ολυμπιακό χωριό, στην προπόνηση με τον προπονητή τους και στον ενθουσιασμό για μια κορυφαία επίδοση που μπορεί να τους οδηγήσει στο μετάλλιο.

Οι Samsung Paralympic Bloggers θα είναι εφοδιασμένοι με Galaxy Note και με την εφαρμογή, που έχει αναπτυχθεί ειδικά από την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων του Λονδίνου 2012 (Locog) με όλες τις δυνατότητες και για όλες τις ανάγκες των Paralympic Bloggers, ώστε να μπορούν να απαθανατίσουν κάθε στιγμή, χρησιμοποιώντας το Full HD Video του Galaxy Note.

Το περιεχόμενο που θα παράγεται από τους αθλητές θα μπορεί να ανεβαίνει εύκολα στο Samsung Paralympic Hub και σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής και της LOCOG, με το πάτημα ενός κουμπιού. Για πρώτη φορά, το κοινό μπορεί να έρθει «σε επαφή» με αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων – και άρα, να συμμετέχει στους Αγώνες του Λονδίνου 2012.

Το Πρόγραμμα Samsung Paralympic Bloggers αποτελεί μέρος μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας της εταιρείας, που σχεδιάστηκε για να προκαλέσει τον κόσμο να αναθεωρήσει τις απόψεις και τη στάση του απέναντι στους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων και να τον παροτρύνει να παρακολουθήσει τους φετινούς Αγώνες του Λονδίνου. Με τον τρόπο αυτό, ο θεατής ενθαρρύνεται να εστιάσει στις δυνατότητες και όχι στην αναπηρία και, έτσι απλά, να παρακολουθήσει το άθλημα.

Σχολιάζοντας το Πρόγραμμα Samsung Paralympic Bloggers, o Sir Philip Craven Πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μας, που εταιρείες, όπως η Samsung, ρίχνουν τον προβολέα στους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων και προβάλλουν τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους, που είναι κοινή για όλους τους αθλητές του κόσμου. Ας παρακολουθήσουμε όλοι τους bloggers και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 – θα είναι ένα μοναδικό θέαμα».

Ο Sunny Hwang, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Sports Marketing στη Samsung Electronics παγκοσμίως, δήλωσε: «Η Samsung, εδώ και πολλά χρόνια, ενθαρρύνει την ένταξη και την ισότητα μέσα από τον αθλητισμό και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2012 δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι 47 Bloggers μας έχουν επιλεγεί από όλον τον κόσμο και από ευρύ φάσμα αγωνιστικών κατηγοριών, για να μεταφέρουμε στο κοινό μία όσο το δυνατόν πλουσιότερη εμπειρία».

Επισκεφθείτε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.samsung.com/gr/london2012 και www.facebook.com/samsungmobilegreece, για να παρακολουθήσετε τις προσωπικές ιστορίες των Samsung Paralympic Bloggers και μάθετε περισσότερα για την καμπάνια «Ο Αθλητισμός Δεν Κάνει Διακρίσεις».

Η Samsung, Παγκόσμιος Χορηγός των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στην κατηγορία της Ασύρματης Επικοινωνίας (Εξοπλισμός), θα παρουσιάσει την τελευταία τεχνολογία σε smartphones στο Ολυμπιακό Χωριό και σε όλο το Λονδίνο κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων.