Με την απόκτηση του Δημήτρη Μαυροειδή, ο Ολυμπιακός πρόσθεσε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ του ρόστερ της επόμενης περιόδου.

Ο 27χρονος σέντερ συμφώνησε για δύο χρόνια έναντι περίπου 750.000 ευρώ. Επόμενο μέλημα των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης είναι η συμπλήρωση της front line και η απόκτηση ενός παίκτη για τη θέση «3».

Ο Τζόι Ντόρσεϊ είναι στις ΗΠΑ και δοκιμάζει την τύχη του στο Μαϊάμι περιμένοντας να του προταθεί ένα συμβόλαιο. Εφόσον δεν βρει αυτό που ψάχνει κι αν η οικονομική… ζημιά δεν είναι τόσο μεγάλη για τον ίδιο συγκριτικά με τα χρήματα που θα μπορούσε να κερδίσει στην Ευρώπη, θα επιλέξει το ΝΒΑ.

Ο Ολυμπιακός τον περιμένει κι έχει τον πρώτο λόγο να τον διατηρήσει στο ρόστερ του εφόσον ο θηριώδης σέντερ δεν βρει την κατάλληλη πρόταση στην πατρίδα του. Αν ο Ντόρσεϊ επιλέξει το ΝΒΑ ή καθυστερήσει πολύ να απαντήσει στους Πειραιώτες, εκείνοι θα στραφούν στην απόκτηση ξένου-πιθανότατα Αμερικανού-σέντερ.

Από την αμερικανική αγορά θα καλυφθεί και το κενό στη θέση «3», όπου πέραν του Κώστα Παπανικολάου δεν υπάρχει άλλη λύση.

Η λύση του Στράτου Περπέρογλου δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά οι πιθανότητες απόκτησης είναι μειωμένες. Στον Ολυμπιακό «χτενίζουν» την αγορά, αλλά δεν θα βιαστούν να κάνουν την επιλογή τους, περιμένοντας να δουν ποιοι παίκτες θα μείνουν εκτός ομάδας και από το ΝΒΑ.

Πρόβλημα με τις θέσεις ξένων δεν υπάρχει, καθώς πέραν της δεδομένης παραμονής του Χάινς και της πιθανότατης του Λο, ο Ολυμπιακός μπορεί να ενισχυθεί με δύο ακόμη Αμερικανούς (σέντερ και «τριάρι»), μιας και το καθεστώς της αναλογίας ξένων-κοινοτικών θα αλλάξει φέτος από 3-3 σε 4-2. Κι από τη στιγμή που έφυγε ο Μάρκο Κέσελ, τις δύο θέσεις των κοινοτικών θα καλύψουν οι Γκετσεβίτσιους και Άντιτς που παραμένουν.

Αυτή τη στιγμή, αν υπολογιστεί ο Λο και ο Μαυροειδής, ο Ολυμπιακός μετρά στο ρόστερ του 11 παίκτες. Με τον σέντερ και το «τριάρι» θα φτάσουν τους 13, ενώ είναι πολύ πιθανό η 15άδα να συμπληρωθεί με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς και τον Βασίλη Καββαδά.

Πηγή: sport-fm