Ύστερα από την αποχώρηση του Σεϊντού Κεϊτά από την Μπαρτσελόνα αυξήθηκαν οι πιθανότητες να κινηθεί η ομάδα για την απόκτηση του Χάβι Μαρτίνεθ, ο οποίος είναι ο εκλεκτός του Τίτο Βιλανόβα.

Το όνομα του διεθνούς μπακ της Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν πρώτο στη μεταγραφική λίστα των «μπλαουγκράνα», οι οποίοι θέλουν ακόμη περισσότερο τώρα τον παίκτη.

Η ρήτρα αποδέσμευσης του 24χρονου αμυντικού ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ, όμως οι Καταλανοί υπολογίζουν στην επιθυμία του να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του (όπως συνέβη στην περίπτωση του Σεσκ Φάμπρεγας το περσινό καλοκαίρι, όταν αποκτήθηκε από την Άρσεναλ).

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θέλει να δώσει τόσα πολλά χρήματα για εμένα. Θα δούμε τι θα γίνει. Δεν νομίζω ότι αξίζω τόσα χρήματα. Δεν είναι η αξία μου 40 εκατ. ευρώ», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Μαρτίνεθ στην εφημερίδα Mundo Deportivo.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του βασκικού συλλόγου τόνισε: «Όταν ένας ποδοσφαιριστής θέλει να αφήσει την Αθλέτικ, το πρώτο πράγμα που συμβαίνει είναι που θέλει να πάει και τότε έρχεται ο σύλλογος να πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσής του. Όπως έχουμε πει στο παρελθόν, δεν είμαστε σύλλογος που πουλάει».

Πηγή: sport-fm.gr