Μετά τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, θέση για την πορεία που ακολουθεί η Άρσεναλ παίρνει και ο Άλισερ Ουσμάνοφ, με τον δεύτερο τη τάξει μεγαλομέτοχο των Λονδρέζων να δίνει στη δημοσιότητα ανοιχτή επιστολή με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του με τις επιλογές της διοίκησης του συλλόγου. Εμπλοκή και στις επιχειρήσεις τους «βλέπει» ο Ουζμπέκος επιχειρηματίας.

Ντόμινο εξελίξεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι να ανακοινώσει την απόφασή του για τη μη ανανέωση του συμβολαίου του με την Άρσεναλ.

Ο Άλισερ Ουσμάνοφ συνέταξε 5σέλιδη επιστολή προς τη διοίκηση, με την οποία κατηγορεί τον Ιβάν Γαζίδης για τις επιλογές του και για το χειρισμό του θέματος με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Η διοίκηση των «κανονιέρηδων» είχε συναντηθεί δύο φορές με τον Ολλανδό άσο πριν το Euro 2012 για την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν οδήγησαν σε συμφωνία. Αν και η Άρσεναλ πραγματοποίησε μεταγραφές, ο Φαν Πέρσι δείχνει να προτιμά να αποχωρήσει από το «Emirates».

Επιχειρηματικός «πόλεμος»

Μάλιστα, ο Ουσμάνοφ αφήνει αιχμές για τον τρόπο που κινήθηκε η Άρσεναλ για την εξασφάλιση νέας χορηγίας για τη φανέλα της ομάδας. Η διοίκηση φαίνεται να ήρθε σε επαφή με τη ρωσική εταιρεία MegaFon, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ότι το 50% του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει στον ίδιο τον Ουσμάνοφ! Στην ίδια επιστολή, ο δεύτερος τη τάξει μεγαλομέτοχος της Άρσεναλ ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε ήταν σύμφωνος «με τη λογική δημιουργίας εχθρών μέσα στο σύλλογο», κάτι που κατηγορεί ότι κάνει ο Γαζίδης.

Ο Ουζμπέκος μεγιστάνας φροντίζει να ξεκαθαρίσει ότι με αυτή την επιστολή δεν σκοπεύει να σαμποτάρει τη διοίκηση, αφού ούτε συμμετέχει σε αυτή, ούτε προσβλέπει σε κάτι τέτοιο και πως μόνο του μέλημα είναι το πώς θα μετατραπεί η Άρσεναλ σε έναν πετυχημένο σύλλογο.

Πηγή: england365