Τα ματς Δανία-Ιαπωνία και Σλοβακία-Ιταλία ξεχωρίζουν από την τελευταία αγωνιστική στον 5ο και τον 6ο όμιλο του Μουντιάλ, αντίστοιχα. Στις… 17:00 οι Δανοί αντιμετωπίζουν τους Ιάπωνες και την ίδια ώρα διεξάγεται το Kαμερούν-Ολλανδία. Στις 21:30 οι Ιταλοί κοντράρονται με τους Σλοβάκους και την ίδια ώρα υπάρχει η αναμέτρηση Παραγουάη-Νέα Ζηλανδία.

Δανία-Ιαπωνία

Ματς χωρίς αύριο η αναμέτρηση Δανίας-Ιαπωνίας αφού οι δύο ομάδες διεκδικούν την πρόκριση) με φαβορί την Ιαπωνία, η οποία χρειάζεται έναν βαθμό για να περάσει στους «16» ενώ οι Δανοί ψάχνουν μόνο την νίκη.
Ο Μόρτεν Όλσεν θα στερηθεί τις υπηρεσίες του βασικού στόπερ του Σίμον Κίερ, τον οποίο θα αντικαταστήσει με τον Περ Κρόλντρουπ. Οι Ρόμενταλ, Γιόργκενσεν και Γκρόνγκιερ θα αλλάζουν θέσεις πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Μπέντνερ και Τόμασον.
Ο Τακέσι Οκάντα δεν σκοπεύει να αλλάξει κάποιον από την ενδεκάδα που αντιμετώπισε των Ολλανδία, αφού έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση. Στόχος του βασικά η διατήρηση του «0» πίσω που θα του δώσει σίγουρα την πρόκριση.

Ολλανδία-Καμερούν

Αγώνας με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον θα διεξαχθεί στο στάδιο Γκριν Πόιντ του Κέιπ Τάουν μεταξύ της πρωτοπόρου του πέμπτου ομίλου Ολλανδίας και του ήδη αποκλεισμένου Καμερούν. Το μόνο που μένει να αποσαφηνιστεί στον συγκεκριμένο αγώνα είναι η θέση που θα τερματίσουν οι Ολλανδοί.

ΣΤ Όμιλος

Την νίκη με την οποία θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ΣΤ΄ Ομίλου και θα αποφύγει την Ολλανδία στην επόμενη φάση θέλει η Παραγουάη. Από την άλλη η Νέα Ζηλανδία ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση. Οι Νεοζηλανδοί ισοβαθμούν σε όλα με την Ιταλία (από 2 βαθμούς και 2-2 γκολ) και με νίκη ή ισοπαλία με μεγαλύτερο σκορ περνούν στην φάση των «16».
Ελπίδες πρόκρισης έχει και η Σλοβακία, η οποία περνάει ως δεύτερη αν νικήσει η ίδια και χάσει βαθμούς η Νέα Ζηλανδία.