Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά το διοικητικό στον Παναθηναϊκό καθώς σύμφωνε με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει το… gazzetta.gr , o Ανδρέας Βγενόπουλος απαντάει σήμερα στην ανακοίνωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με συγκεκριμένη πρόταση ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Σήμερα λοιπόν αναμένεται να πέσει στο τραπέζι η πρώτη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία ακόμη κι αν δεν είναι αυτή που θέλει ο Τζίγκερ θα αποτελέσει μια καλή αρχή για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις.
Η πρόσφατη αγοραπωλησία του Ολυμπιακού από τον Μαρινάκη σαφώς και δείχνει κάποια πράγματα για το πως γίνονται τέτοιες δουλειές. Κυρίως στο τι περίπου μπορεί να περιμένει να εισπράξει ο πωλητής, ειδικά άμα δεν έχει και δικό της γήπεδο η ομάδα.

Επιπλέον, υπάρχει πάντα και το θέμα της αποτίμησης. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μπορεί να είπε ότι με βάση την έκθεση της Deloitte οι υποψήφιοι αγοραστές γνωρίζουν πόσο κοστίζει η ΠΑΕ από την άλλη όμως οι πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι πριν από αρκετές μέρες ο Νικόλας Πατέρας είχε στείλει στην εταιρία τρεις επιστολές σύμφωνα με τις οποίες αμφισβητούσε το ποσό που προέκυψε.

Στην προσπάθεια που κάνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη μπορεί να παρουσιάζεται ως… μπροστάρης αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως δεν είναι μόνος.

Πρώτα από όλα υπάρχει η δεδομένη παρουσία του πρώην προέδρου Νικόλα Πατέρα, όχι μόνο για την δυναμική του γύρω από την ομάδα αλλά και για την τεράστια οικονομική του συμβολή.

Παράλληλα στο πλευρό του «Βγενό» είναι οι μέτοχοι της πρώην ΠΕΚ, όπως οι κ.κ Ξυλάς και Νίκας, ενώ θεωρείται βέβαιο πως αν η ΠΑΕ αλλάξει χέρια στο παιχνίδι θα μπουν και άλλοι «επιφανείς Παναθηναϊκοί» με μεγάλες οικονομικές δυνατότητες που όμως πριν από 2 χρόνια αν και ήταν στην ΠΕΚ τελικά δεν έκαναν το βήμα προς τον πολυμετοχικό!
Όσο αφορά τα… ποσά και τις διαφορές που προκύπτουν θυμίζουμε ότι στην επιστολή του ο «Βγενόπουλος» έκανε λόγο για «αναλογική καθαρή θέση» της ΠΑΕ που σύμφωνα με την έκθεση της Deloitte είναι στα 25 εκατ. ευρω, άρα το 56% προκύπτει ένα ποσό που κυμαίνεται γύρω στα 13 εκατ. ευρω. Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναφέρεται στην αποτίμηση της ΠΑΕ που είναι 110 εκατ. ευρω, άρα το ποσοστό του είναι περίπου στα 60 εκατ. ευρω.

Πηγή: gazzetta.gr