Στο ότι ήθελε πολύ αυτό το μετάλλιο στάθηκε ο Γιάννης Δρυμωνάκος, μετά την τρίτη θέση στον τελικό των 200 μέτρων πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Ντέμπρετσεν. Ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε πως είναι τρελός με την κολύμβηση και πως αυτό το μετάλλιο είναι απάντηση στην επιστροφή του, μετά την περιπέτεια με την υπόθεση ντόπινγκ, ενώ έδωσε σύνθημα για τη συμμετοχή του σε ένα τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά: «Βρίσκομαι πολλά χρόνια στα κολυμβητήρια και όσοι είναι κοντά μου γνωρίζουν την τρέλα που έχω για την κολύμβηση. Αυτή η λέξη δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Είμαι τρελός για το άθλημα. Πάντα κολυμπούσα για μένα. Δεν το κάνω για τις απολαβές, άλλωστε αυτές δεν υπάρχουν. Έχω περάσει τα πάντα σε αυτό το σπορ, αλλά το αγαπώ τόσο πολύ και γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ.

Είναι ένα μετάλλιο που το ήθελα όσο τίποτε άλλο. Είχα στερηθεί τα πάντα. Μετά τη γνωστή μου περιπέτεια, ήθελα να ξαναβρεθώ στην κορυφή της Ευρώπης και το πέτυχα. Μην ξεχνάτε ότι ήμουν δεύτερος στο Ευρωπαϊκό το 2006. Το 2008 ήμουν πρώτος, αλλά μου πήραν το μετάλλιο για την περιπέτεια που ανέφερα. Ήμουν τρίτος το 2010 και είμαι τρίτος το 2012. Είμαι στην κορυφή της Ευρώπης σε αυτό το αγώνισμα εδώ και πολλά χρόνια. Πλέον, θέλω να διακριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μπω σε έναν τελικό. Πιστεύω πως μπορώ να τα καταφέρω».

Πηγή: sport-fm.gr