Σε μεγαλειώδη πρόκριση μέσα στη Βαρκελώνη έφτασε ηΤσέλσι με την ισοπαλία 2-2 εναντίον της Μπαρτσελόνα.

Οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά παρά το γεγονός ότι η Τσέλσι αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, λόγω αποβολής του Τέρι με κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Σάντσες, δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό.

Το σκορ για τη Μπαρτελόνα άνοιξε στο 35′ λεπτό ο Μπουσκέτς με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή, έπειτα από πάσα του Κουένκα.

Τα τέρματα για τους Ισπανούς διπλασίασε ο Ινιέστα στο 44΄λεπτό, έπειτα από ωραία ασίστ του Μέσι. Η απάντηση της Τσέλσι ήταν άμεση, ο Ραμίρεζ έφυγε στην αντεπίθεση και με ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Βαλντέζ, κάνοντας το 2-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λέπτου.

Η κυριαρχία της Μπαρτσελόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς αποτέλεσμα όμως για τους Ισπανούς. Ο Μέσι για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να σκοράρει εναντίον της Τσέλσι, αστοχώντας, μάλιστα, και σε εκτέλεση πέναλτι στο 48′ λεπτό.

Στο 92′ λεπτό η Άγγλοι σφράγισαν και τυπικά την πρόκρισή τους στον τελικό, με τον Φερνάντο Τόρες να φεύγει μόνος του στην αντεπίθεση , να περνάει και τον Βαλντέζ και να κάνει το τελικό Μπαρτσελόνα-Τσέλσι 2-2.