Σαν σενάριο από δραματική ταινία ήταν η ζωή του Πιερμάριο Μοροζίνι, του παίκτη της Λιβόρνο που πέθανε χθες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μια ταινία που είχε ένα τραγικό τέλος. Ο ήρωας υπέκυψε στη μοίρα που ήθελε όλα τα μέλη της οικογένειάς του να υποφέρουν και να χάνονται.

Ο Μοροζίνι είχε γεννηθεί στο Μπέργκαμο, στις 5 Ιουλίου του 1986. Το 2001 σε ηλικία 15 ετών, έχασε τη μητέρα του, Καμίλα, και δύο χρόνια αργότερα πέθανε και ο πατέρας του.

Λίγο αργότερα, και μην μπορώντας να αντέξει το χαμό των δικών του, ο ανάπηρος αδελφός του έβαλε τέρμα στη ζωή του. Ο Πιερμάριο, έφηβος ακόμη, έμεινε μόνος με μία μεγαλύτερη αδελφή, η οποία επίσης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε μία συνέντευξή του, ο άτυχος παίκτης της Λιβόρνο είχε εξηγήσει πώς βρήκε τη δύναμη να συνεχίσει, μέσα από τα ερείπια της οικογένειάς του: «Αυτά τα πράγματα σε σημαδεύουν για όλη σου τη ζωή. Όμως, την ίδια στιγμή, ο θυμός που έχεις μέσα σου μπορεί να γίνει η δύναμη που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Θέλω να γίνω ένας καλός ποδοσφαιριστής, για τους γονείς μου. Επειδή αυτό θα τους έκανε ευτυχισμένους».