Η διοργανώτρια άλλαξε την ισχύουσα ποινή σε περίπτωση μη αδειοδότησης από την ΕΠΟ και από υποβιβασμό τη μετέτρεψε σε απαγόρευση μεταγραφών.

Όσον αφορά, δε, στην περίπτωση μη αδειοδότησης από την UEFA (που αφορά ΑΕΚ και Παναθηναϊκό) αποφάσισε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι ομάδες θα αποκλείονται μεν από τα πλέι-οφ, αλλά θα μπορούν να εκτίσουν την ποινή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

Με τις σημερινές της αποφάσεις, η Σούπερ Λίγκα δεν ανέτρεψε απλώς το σκηνικό που υπήρχε ως τώρα. Επιβεβαίωσε ότι… δεν θα χρειάζεται άδεια για να αγωνιστείς στο πρωτάθλημα. Κι αυτό διότι όσες ομάδες δεν καταφέρουν να την εξασφαλίσουν από την ΕΠΟ, δεν θα υποβιβάζονται πλέον και η ποινή που θα τους επιβάλλεται θα είναι απαγόρευση μεταγραφών.

Αυτή, δε, όπως συμφωνήθηκε, θα ισχύει για ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου η ομάδα δεν θα μπορεί ούτε να ανανεώσει συμβόλαια και μόνη επιλογή της θα είναι η προώθηση παικτών έως 22 χρονών από τις ακαδημίες.

Την ίδια ώρα, λύση που επιδιώκει να κρατήσει άπαντες ευχαριστημένους (αλλά παράλληλα δημιουργεί και ερωτηματικά για τον τρόπο εφαρμογής της) ήταν κι εκείνη που δόθηκε στο θέμα μη αδειοδότησης από την UEFA. Όπως αποφασίστηκε, λοιπόν, από τη Σούπερ Λίγκα, σε περίπτωση που μια ομάδα δεν λάβει άδεια από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία (κίνδυνο που διατρέχουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός) θα αποκλείεται από τα πλέι-οφ.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να εκτίσουν την ποινή του αποκλεισμού ενός χρόνου που θα τους επιβληθεί αφού -αν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχουν κατακτήσει θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο- θα δηλώνονται κανονικά στις διοργανώσεις της UEFA.

Πηγή: sport-fm.gr