Τη νίκη με την οποία θα παραμείνει στο κυνήγι του Παναθηναϊκού θέλει σήμερα ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται τον Πανιώνιο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (17:15, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real time από το sport-fm.gr).

Οι Πειραιώτες προέρχονται από τη σπουδαία νίκη επί της Ρούμπιν Καζάν, όμως παρουσιάστηκαν αρκετά αγωνιστικά προβλήματά μετά το παιχνίδι στη Μόσχα.

Παρόλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να κάνουν το έξι στα έξι και να συνεχίσουν τη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στόχος των πρωταθλητών Ελλάδας είναι να μειώσουν ξανά τη διαφορά των δύο βαθμών που έχουν με τον Παναθηναϊκό και η νίκη απέναντι στον Πανιώνιο αποτελεί μονόδρομο.

Στη χθεσινή προπόνηση ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν άνοιξε τα χαρτιά του και υπήρχαν αμφιβολίες για κάποιες θέσεις της αρχικής ενδεκάδας. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ο Ισπανός τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μέγιερι.

Μπροστά του θα παίξουν – από δεξιά προς αριστερά – οι Τοροσίδης, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος και Χολέμπας. Στα χαφ θα είναι οι Ορμπάιθ και Μανιάτης (ή Μακούν). Την επιθετική τριπλέτα θα αποτελέσουν οι Καζίμ, Φουστέρ και Αμπντούν. Στην κορυφή θα αγωνιστεί ο Τζεμπούρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κάρολ, Ποτουρίδης, Μαρκάνο, Φετφατζίδης, Μόνχε και Ντιόγο. Εκτός έμειναν οι Μέλμπεργκ (για προληπτικούς λόγους εν όψει της Ρούμπιν), Μιραλάς, Μοντέστο (ταλαιπωρούνται από ίωση), Ιμπαγάσα (εκτίει ποινή μίας αγωνιστικής) και Πάντελιτς (κάταγμα στον αστράγαλο).

Παράδοση με Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη

Σαράντα τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες είναι ο απολογισμός που έχει ο Ολυμπιακός, όταν αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Πανιώνιο. Μάλιστα, στις τελευταίες αναμετρήσεις επικρατούν με μεγάλα σκορ των Νεοσμυρνιωτών, κάτι που φάνηκε και στο πρόσφατο παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει με σκορ 4-0 τους «κυανόλευκους».

Ημερομηνία Αγώνας Αποτελέσματα (Σκόρερ)

06/11/2010 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 5-0 (34′, 68′ Μιραλάς, 51′ Τοροσίδης, 78′ Πάντελιτς, 93′ Ριέρα)
28/09/2009 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-0 (18΄ Ζαϊρί)
30/11/2008 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 4-1 (31′ Μπελούτσι, 52′ Ντιόγο, 77′, 80′ Μήτρογλου – 87′ Γουνδουλάκης)
21/10/2007 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 4-1 (6′ Λούα Λούα, 64′ Κοβάσεβιτς, 74′ Στολτίδης, 81′ (πεν) Γκαλέτι – 54′ (πεν) Τζιμπούρ)
14/01/2007 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-0 (4′ Καστίγιο)

Πηγή: sport-fm.gr