Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι Μιχάλης Μπακάκης και Κώστας Γαλανόπουλος, στις δηλώσεις που πραγματοποίησαν μετά το ματς με τη Ριέκα στην κάμερα της AEK TV και την ισοπαλία με 2-2, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Και οι δύο τόνισαν ότι η Ένωση καλείται να πάει στη Βιέννη, για την αναμέτρηση κόντρα στην Αούστρια, με τη λογική να ψάξει τη νίκη και όχι απλώς την ισοπαλία (που τη βολεύει κι αυτή), αλλά και ότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει να κυνηγάει συνεχώς το σκορ, καθώς οι ανατροπές μόνο εύκολες δεν είναι.

«Η ομάδα παλεύει για να κερδίζει. Βγάζουμε πάθος και δύναμη, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό το πράγμα να κυνηγάμε συνέχεια το σκορ, γιατί δίνουμε περισσότερη από την ενέργειά μας και τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά. Πρέπει να μπαίνουμε πιο συγκεντρωμένοι, να μη δεχόμαστε πρώτοι γκολ, είτε εύκολο είτε αστείο είτε με οποιονδήποτε τρόπο. Θα πρέπει να καθαρίζουμε γρήγορα τα παιχνίδια για να είμαστε μετά πιο άνετα», τόνισε αρχικά ο Μπακάκης.

Που συμπλήρωσε αναφορικά με το παιχνίδι στη Βιέννη: «Δεν θα πάμε να κλειστούμε πίσω για το βαθμό. Σίγουρα θα παίξουμε λίγο αμυντικά, αλλά θα διεκδικήσουμε τη νίκη, γιατί όταν πας για την ισοπαλία στο τέλος χάνεις. Θα πάμε να παίξουμε όπως ξέρουμε, με πάθος, δύναμη και συγκέντρωση 100% και πιστεύω πως θα πάρουμε τον έναν ή τους τρεις βαθμούς που χρειαζόμαστε για να πάμε στην επόμενη φάση».

Από την πλευρά του, ο Γαλανόπουλος είπε: «Η αλήθεια είναι πως η ομάδα δεν πήγε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ, από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε. Η Ριέκα είναι πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και δεχτήκαμε δεύτερο γκολ. Καταλάβαμε ότι δεν μπορεί να κυλήσει έτσι ο αγώνας, έπρεπε να αντιδράσουμε. Μπήκε ο Λιβάγια, έγινε η ομάδα πολύ πιο επιθετική, ήρθε το πολύ σημαντικό γκολ πριν λήξει το ημίχρονο. Ισοφαρίσαμε σχετικά γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε το χρόνο, τη θέληση, τα τρεξίματα και τις ευκαιρίες και για τρίτο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν είναι φυσιολογικό να βρίσκεσαι συνέχεια πίσω στο σκορ και να το γυρνάς. Το καλό είναι πως η ομάδα αντιδρά».

Για να ολοκληρώσει, αναφερόμενος στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής: «Πολλές φορές πας για δύο αποτελέσματα και δεν παίρνεις τίποτα. Είμαστε σε πολύ καλή φόρμα, θα πάμε να παίξουμε έναν τελικό. Δεν πάμε για την ισοπαλία, αλλά για να νικήσουμε και να καθαρίσουμε την υπόθεση πρόκριση».

Δείτε τις δηλώσεις τους: