Ίσως τη χειρότερη αμυντική λειτουργία ελληνικής επαγγελματικής ομάδας στη σεζόν είχε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Ριέκα. Το 1-2 του πρώτου μέρους μπορεί να θεωρηθεί και κολακευτικό για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς όποια μπαλιά κι αν έφτανε στην περιοχή τους ή λίγο έξω από αυτήν, ήταν φάση για γκολ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από μια κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι σε ένα κόρνερ, όλες οι υπόλοιπες φάσεις ήταν είτε γκολ, είτε ευκαιρία για τους Κροάτες. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι κάθε εκτέλεση κόρνερ έμοιαζε με… πέναλτι και κάθε βαθιά μπαλιά με ασίστ. Το 3-5-2, με τον Μπακάκη αριστερό στόπερ φάνηκε πολύ δυσλειτουργικό και για τον λόγο αυτό ο Μανόλο Χιμένεθ το άλλαξε, ενώ ο Τσιγκρίνσκι φάνηκε σαφώς επηρεασμένος από την αγωνιστική του απραξία. Αυτό δημιούργησε τεράστιο εκνευρισμό και στον Βράνιες, που έκανε πολλά λάθη.

Όλα αυτά, έκαναν ακόμη πιο ακατανόητη την επιλογή του Ισπανού τεχνικού της Ένωσης να αφήσει για δεύτερο σερί σημαντικό παιχνίδι εκτός ενδεκάδας τον Τσόσιτς, που σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε, ήταν εξαιρετικός.

Ουσιαστικά, κανείς δεν ήταν στα καλά του στο πρώτο μέρος, με εξαίρεση τον Σιμόες και τον Αραούχο, που μέχρι να έχει παρτενέρ τον Λιβάγια, κυνηγούσε μάταια όποιο… ψίχουλο μπορεί να του έδιναν οι φιλοξενούμενοι. Ο μόνος που στάθηκε σε υψηλά επίπεδα, ήταν ο κόσμος, που εκτός από μερικές μεμονωμένες μουρμούρες, τραγουδούσε συνεχώς συνθήματα και συμπαραστεκόταν στην ομάδα του.

Πάντως, χάρη και στην τύχη, η οποία αυτήν τη φορά ήταν πολύ με το μέρος της, η ΑΕΚ έφυγε για τα αποδυτήρια με μόλις ένα γκολ στην «πλάτη» της, που της δίνει ελπίδες ενόψει επανάληψης.

Βαγγέλης Κύρκος