Ο θρύλος του μπάσκετ, Ζάρκο Πάσπαλι, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στις ΗΠΑ και νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο του Σαν Αντόνιο, έχοντας στο πλευρό του τον Γκρεγκ Πόποβιτς και τον Βλάντε Ντίβατς, όπως φαίνεται δεν είναι ακόμη σε θέση να επιστρέψει στην πατρίδα του, παρά τη μεγάλη του επιθυμία.

Σύμφωνα με τον Ντίβατς, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, ο βετεράνος άσος των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Πανιωνίου και Άρη έχει πρόβλημα ομιλίας, αν και η κατάσταση της υγείας του δεν δείχνει να βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς έχει τις αισθήσεις του και μπορεί να επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Ο Πόποβιτς, από την πλευρά του, δεν θέλησε να τοποθετηθεί για την κατάσταση της υγείας του Πάσπαλι, αλλά δεν αρνήθηκε να το κάνει ο στενός συνεργάτης του, βοηθός του στους Σαν Αντόνιο Σπερς, Ετόρε Μεσίνα.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για την κατάσταση του Ζάρκο, ενός ανθρώπου αξιοσέβαστου. Ο Πόποβιτς κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει, εδώ στις ΗΠΑ, αλλά ο Πάσπαλι επιθυμεί να γυρίσει στη Σερβία το συντομότερο δυνατό. Οι γιατροί του συνέστησαν δύο εβδομάδων θεραπεία, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομιλία του, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα βγει τόσο γρήγορα από το νοσοκομείο», είπε ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός.

Πάντως, τα σερβικά ΜΜΕ επικαλούνται πληροφορίες, οι οποίες κάνουν λόγο για ταξίδι του Πάσπαλι στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια -τελικό προορισμό- το Βελιγράδι.