Καθόλου μακρινή δεν είναι πλέον η ιδέα ο Κάρλο Αντσελότι να γίνει ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα. Από την ημέρα που ο 58χρονος τεχνικός έφυγε από την Μπάγερν Μονάχου, έχει ξεκινήσει ένα… μακρύ πρόγραμμα διακοπών. Ωστόσο, δεν αποκλείεται αυτό να διακοπεί, καθώς η «σκουάντρα ατζούρα» ψάχνει πλέον άνθρωπο να αντικαταστήσει τον Τζιαμπιέρο Βεντούρα και εκείνος φαντάζει ιδανικός.

Ο Καρλίτο είχε «παίξει» έντονα και για την εθνική Κροατίας, αλλά η πρόκρισή της κόντρα στην Ελλάδα, στα διπλά μπαράζ, έδωσε το… δικαίωμα στον Νταβόρ Σούκερ να επεκτείνει τη συνεργασία με τον Ζλάτκο Ντάλιτς. Αλλά, έτσι όπως τα κατάφεραν οι παίκτες της εθνικής Ιταλίας και ο Βεντούρα κόντρα στους Σουηδούς, η προοπτική για τον πάγκο της τετράκις παγκόσμιας κυπελλούχου δείχνει πολύ πιο δελεαστική.

Μάλιστα, στην Ιταλία αναφέρουν ότι είχε υπάρξει επαφή της Ομοσπονδίας με τον Αντσελότι πριν από το φιάσκο των μπαράζ, λίγο μετά την ισοπαλία (1-1) κόντρα στη FYROM στις 6 Οκτωβρίου. Πλέον, οι «ατζούρι» σχεδιάζουν ενόψει του Euro 2020, όπου το έργο της πρόκρισης φαντάζει πολύ πιο εύκολο, με 24 ομάδες να προκρίνονται από τις 55, αλλά και του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, με τον Καρλίτο να μοιάζει ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση.