Ένα μεγάλο αρνητικό ρεκόρ ισοφάρισε η Μπενεβέντο την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στη Γιουβέντους, από την οποία γνώρισε την ήττα, αν και πάλεψε πάρα πολύ το παιχνίδι στο Τορίνο. Η νεοφώτιστη στη Serie A ομάδα, έμεινε για 12ο σερί αγώνα πρωταθλήματος χωρίς βαθμό, κάτι που στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία) δεν έχει συμβεί από τη σεζόν 1930-31 και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάλιστα, ήταν οι «κόκκινοι διάβολοι» εκείνοι που πριν από 87 χρόνια είχαν αρχίσει στην Α’ κατηγορία της χώρας τους με 12/12 ήττες. Για καλή τους τύχη, το 13ο παιχνίδι τους αποδείχθηκε και… τυχερό, καθώς επικράτησαν της Μπερμιγχαμ με 2-0.

Η Μπενεβέντο έχει την ευκαιρία να σπάσει την «κατάρα» την Κυριακή (19/11), όταν και θα υποδεχθεί τη Σασουόλο στην πόλη των μαγισσών. Μάλιστα, η ομάδα που θα αντιμετωπίσει, είναι αυτή που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με 8 βαθμούς συγκομιδή.

Όσο για τη νεοφώτιστη ομάδα της Serie A, που φέτος ανέβηκε για πρώτη φορά στα… σαλόνια του ιταλικού ποδοσφαίρου, τα σημάδια δεν δείχνουν ανάκαμψη, όσα… μαγικά και ξόρκια κι αν κάνουν οι άνθρωποί της. Με 0 βαθμούς, άλλωστε, στο 1/3 του πρωταθλήματος, δεν μπορούν να υπάρχουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.