Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών στον τελικό του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Αϊντχόβεν. Το κορίτσια του Γιώργου Μορφέση προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της Ιταλίας και γνώρισαν την ήττα με 13-10. Παρόλα αυτά η Ελληνίδες παίκτριες έφεραν στη χώρα μας ακόμα μία επιτυχία και κατάφεραν να αποδείξουν πως με τόσο αντίξοες συνθήκες, να ανεβάσουν την Ελλάδα ακόμη για μία φορά ψηλά.

Η πρωταθλήτρια κόσμου στη Σανγκάη, απέδειξε ότι είναι μία από τις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος, καθώς ήταν παρούσα στον τελικό σε τρίτη διαδοχικά μεγάλη διοργάνωση με συγκομιδή δύο ασημένια κι ένα χρυσό μετάλλιο (ό,τι καλύτερο έχει πετύχει ελληνική ομάδα σε ομαδικό σπορ).

Η Εθνική ομάδα Γυναικών με την παρουσία της στο Αϊντχόφεν, εκτός της μεγάλης επιτυχίας με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, εξασφάλισε το εισιτήριο για το προ-ολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης, ενώ πήρε την απευθείας πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης (2013) και το επόμενο ευρωπαϊκό του 2014.

Όσο αφορά τον αγώνα, η Ιταλία ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ και δεν άφησε σε κανένα περιθώρια στην Εθνική μας να παίξει το παιχνίδι που ξέρει. Παρόλο που προηγηθήκαμε με 1-0, η αντίπαλη ομάδα πήρε τα ηνία του ματς και τα διατήρησε μέχρι και το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-2, 3-4, 5-3

Ελλάδα: Ψούνη 2, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 2, Τσουκαλά 2, Γερόλυμου 1,
Ιταλία: Μπιανκόνι 4, Έμολο 1, Αμπάτε 4, Κασανόβα 1, Φρασινέτι 1, Ντι Μάριο 1, Κεϊρόλο 1