Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την πιο δύσκολη βραδιά της σύγχρονης ιστορίας τους. Οι Πειραιώτες δοκιμάζονται απόψε στις 21:45 (ΕΡΤ 1, Cosmote Sport2) για πρώτη φορά στο «Καμπ Νου» κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι, σε μια ιστορική βραδιά.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος γνωρίζουν καλά τις δυσκολίες του παιχνιδιού, αλλά και τις ιδιαιτερότητες, αφού προπονητής στους «μπλαουγκράνα» είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Τάκης Λεμονής σκέφτεται να προβεί σε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, με στόχο να περιορίσει όσο γίνεται περισσότερο τον Αργεντινό αστέρα και την παρέα του.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Προτό, με αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου και Κούτρη. Την τριάδα της μεσαίας γραμμής θα την αποτελούν οι Ρομαό, Ζιλέ και Ζντιέλαρ. Στα δύο «φτερά» θα παίξουν οι Ανδρούτσος και Καρσελά, με τον Οφόε στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Ζόρντι Άλμπα, με τον Ντιν να παίρνει την θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Τερ Στέγκεν θα είναι ο τερματοφύλακας και η τετράδα άμυνας θα αποτελείται από Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, και Ντιν. Τον άξονα θα συνθέτουν οι Μπουσκέτς, Ράκιτιτς και Ινιέστα και μπροστά θα παίξει η τριάδα των Μέσι, Ντελοφέου και Σουάρες.